MILIJUNSKI IZNOSI

Koje slavne pjevačice zarađuju najviše?

13.12.2012 u 19:29

Bionic
Reading

Iako ove godine nije izdala novi album niti je išla na turneju, Britney Spears uspjela je zaradom prestići sve ostale pjevačice te zasjesti na prvo mjesto ovogodišnje Forbesove liste žena u glazbenoj industriji koje najviše zarađuju

Prestižni magazin Forbes na osnovi prodanih ploča, turneja, unosnih ugovora i prodaje proizvoda sastavio je listu žena koje najviše zarađuju u šoubiznisu, a na prvo mjesto, sa zaradom od 58 milijuna dolara, zasjela je 31-godišnja Britney Spears. Najveći dio zarade ove godine Britney je ostvarila sudjelovanjem u 'X Factoru', a tom su se iznosu još pridodali razne tantijeme od albuma i parfema Femme Fatale.

Nešto manje od Britney, točnije 57 milijuna dolara, zaradila je Taylor Swift. Nakon njih slijede Rihanna, sa 53 milijuna dolara te Lady GaGa s 52 milijuna dolara.

Prošle godine prvo mjesto zauzela je Lady Gaga koja je tada u jednom godini ostvarila zaradu od čak 90 milijuna dolara, a Rihanna ovogodišnju vrtoglavu zaradu može zahvaliti singlovima 'We found love' i 'Diamonds' te ugovorima s Vita Coco i Niveom.

Među najbolje plaćenima pjevačicama našla se i i Katy Perry sa 45 milijuna dolara zarade. Na listi je i neizostavna 54-godišnja Madonna, koja je zaradila 30 milijuna dolara, te Beyonce sa utrženih 40 milijuna. Adele je u godini dana zaradila 35 milijuna dolara, Sade 33 milijuna dolara, dok je Shakira utržila 20 milijuna dolara.