Ako želite impresionirati društvo koje ste pozvali na večeru ili zabavu, onda su ovi kokteli odličan izbor
Ne treba vam poseban razlog da otvorite bocu Chivasa, utočite omiljeni viski u čašu i uživate u punoći okusa koji vam je tako poznat. No Chivas se potrudio osim svog prepoznatljivog okusa ponuditi i nešto više - dogovorio je partnerstvo s Andreom i Lionelom, dvojcem koji se krije iza svjetski poznatog brenda Le Baron - stručnjacima kada je u pitanju organizacija dobre zabave.
Prednost ovog koktela je ta što se može unaprijed napraviti u većoj posudi. Kreirao ga je Max Warner 2008. godine.
Potrebni sastojci:
- ukras: prerezana mahuna vanilije i zvjezdasti anis
- 50 ml Chivas Regala
- 5 ml šećer vanilije
- malo Whisky barrel bitters
- zvjezdasti anis
Stavite šećer i malo Whiskey barrel bittera na dno čaše zajedno sa zvjezdastim anisom. Dodajte jednu kocku leda i 15 ml viskija. Miješajte dok se ne otopi led.
Chivas revolution
Ovaj se koktel može servirati topao i hladan, a kreirao ga je Max Warner za Chivas Snow Golf Championship u St. Moritzu 2008. godine.
Potrebni sastojci:
- ukras: malo mljevenog cimeta – zapaljenog
- 35 ml Chivas Regala
- 5 ml sirupa od cimeta
- 50 ml soka od jabuke
Stavite sve sastojke u čašu i odajte kockice leda. Sirup od cimeta možete napraviti ako izmiješate jednake dijelove šećera u prahu i tople vode. Zagrijte ga sa štapićem cimeta i ostavite da se ohladi.
Potrebni sastojci:
- ukras: malo grejpa
- 50 ml Chivas Regala
- 25 ml svježeg soka od limuna
- 15 ml šećernog sirupa
- 10 ml sode
Chivas i Le Baron postali su partneri, a rezultat tog zajedništva je jedinstveno pakiranje viskija koje će klijente potaknuti i savjetovati kako da i sami prirede party iz snova. Onakav kakav bi priredili Andre i Lionel, koji su postali poznati zbog nezaboravnih partyja u barovima u Parizu, Tokiju i Londonu. Početkom godine otvorili su Le Baron Chinatown u New Yorku, a angažirani su i u dizajniranju interijera i programa drugih klubova i barova koji nisu u njihovom vlasništvu.