JEDNOSTAVNO BLISTA

Ljepota Angeline Jolie oduzima dah

28.03.2014 u 18:10

Angelina Jolie

Izvor: Guliver/Splash / Autor: Demotix

Bionic
Reading

Angelina Jolie kao UN-ova ambasadorica dobre volje posjetila je još jednom Sarajevo, kao i Srebrenicu i Zenicu, te se susrela sa ženama koje su pretrpjele zlostavljanje

Slavna glumica sudjelovala je u Sarajevu na konferenciji o prevenciji seksualnog nasilja u ratovima, a otputovala je i u Srebrenicu u kojoj je posjetila Memorijalni centar Potočari. Ondje je Angie razgovarala s predstavnicama Udruženja Majke Srebrenice. Razgovor i fotografije postavljene u Spomen-sobi u Potočarima toliko su je dirnuli da je i zaplakala. Osim toga, slavna glumica je boravila u Zenici u kojoj se sastala sa ženama koje su pretrpjele zlostavljanje, piše klix.ba


Angelina Jolie doputovala je jučer u Sarajevo zajedno s Williamom Hagueom, ministrom vanjskih poslova Velike Britanije koji je na konferenciji 'Prevencija seksualnog nasilja u sukobima, osnaživanje uloge regionalnih sigurnosnih snaga u operacijama podrške miru' priznao da je kampanja sprečavanja seksualnog nasilja djelomično nadahnuta glumičinim filmom 'U zemlji krvi i meda'.

Glumica je oduševila svojim emotivnim govorom. Jednostavno obučena, a nosila je crni sako te hlače, i s minimalnom šminkom na licu oduzimala je dah.

Na premijeri filma 'U zemlji krvi i meda' Angelina je rekla da se zaljubila u Bosnu i Hercegovinu te da će ta ljubav trajati vječno, a ovim posjetom to je i dokazala.