SULTANOVA KĆI

Mihrimah ne može oprostiti ocu što ju je ostavio

22.02.2013 u 07:41

Bionic
Reading

Turska Katie Holmes, kako zovu glumicu Pelin Karahan Bekiroğlu, ušla je u ekipu ‘Sulejmana Veličanstvenog’ kao sultanova kći Mihrimah i postala zvijezda, no i dalje je frustrira loš odnos s ocem koji ju je napustio nakon rođenja

Za ulogu odrasle princeze Mihrimah u turskom TV serijalu 'Sulejman Veličanstveni' Pelin Karahan Bekiroğlu borila se sa sedam godina mlađom i bivšom Miss Universe Turske, Serenay Sarikayom, no producenti su se odlučili za glumački relativno neiskusnu Pelin, piše Gloria.

'Princezi Mihrimah se istinski divim jer ona je jedna od najvećih žena u povijesti Osmanskog Carstva. Sve sultanije prije nje svoju su moć mogle dokazivati samo u haremu, a ona je utjecala i na vanjsku politiku svog vremena. Doduše, iz današnje perspektive nema ništa privlačno u životu u palači: žene su imale lijepe haljine i nakit, glave su ponosno uzdizale, ali ramena su im bila spuštena pod teretom njihova ropskog položaja', kaže 28-godišnja Pelin.

Stvarna princeza Mihrimah za Sulejmana Veličanstvenog bila je jako vezana. No Pelin Karahan Bekiroğlu u stvarnom životu nema baš dobar odnos s ocem. Upravo suprotno, u svim svojim intervjuima dosad isticala je kako ima samo jednog roditelja - majku Seher Nural Koçyiğit. Ocu Oğuzu Karahanu, naime, nikad nije oprostila što je nju i majku napustio kad joj je bilo ­osam mjeseci.