U SREDIŠTU ZAGREBA

Mlada dizajnerica Morana Krklec otvorila atelje

06.06.2016 u 15:58

  • +17

Otvoren atelje mlade dizajnerice Morane Krklec

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sanjin Kaštelan

Bionic
Reading

Naša mlada dizajnerica Morana Krklec otvorila je vrata svog atelja i showrooma u dvorištu Ilice 29 gdje su u ugodnom druženju uživali ugodnom druženju uživali Branka Donassy, Milada Privora, Borut Mihalić, Ana Maria Ricov, Vedrana Mastela, Zoran Aragović te mnogi drugi

Modeli izloženi na otvorenju dio su kolekcije na kojoj dizajnerica trenutno radi. Korišteno je nekoliko različitih tkanina kojima je poveznica obrada raznim premazima, čime im je omogućena krutost i zadržavanje željenih, pomalo skulpturalnih formi, koje zadiru u prostor. Osnovna boja kolekcije je crna, akcentirana detaljima u maslinasto zelenoj boji. Ono što Morana gotovo uvijek propituje u svom radu upravo je oblik i komunikacija tog odjevnog predmeta, kako s tijelom koje odijeva, tako i s prostorom.

'Vlastiti atelje mi je velika želja već duže vrijeme i jako sam sretna da sam tu želju uspjela i ostvariti. Sam prostor funkcionira kao atelje i showroom, a uređen je u suradnji s prijateljem arhitektom Draganom Žuvelom. Za otvaranje je pretvoren u galerijski prostor, a inače izvrsno funkcionira kao prostor u kojem u jednom dijelu radim i izrađujem svoje modele, a u drugom su ti modeli izloženi kao u galeriji', objašnjava Morana Krklec.

U suradnji s Moranom interijer je uredio splitski arhitekt Dragan Žuvela, a povodom otvaranja prostor je predstavljen u obliku galerije u kojoj su izloženi najnoviji Moranini modeli. Ono što se željelo postići u ovom ateljeu je bilo maksimalno iskorištenje prostora, a to je napravljeno interpolacijom armaturne mreže, koja omogućuje neograničene transformacije prostora, od ateljea, showrooma, do galerijskog prostora ili prostora za druženje. Neutralni sivo bijeli tonovi interijera glavni akcent prepuštaju odjeći koja je u prostoru izložena.

Morana Krklec mlada je dizajnerica sa već velikim modnim iskustvom iza sebe. Prvo javno predstavljanje imala je u svibnju 2007. na Fashion Week-u Zagreb, a nakon toga uslijedila su brojna događanja: Modni Ormar, revija Young-Creative-Chevrlote, samostalna revija u Klovićevim dvorima, Fashion Break u Ljubljani, 'Junska moda za poneti' u Beogradu, ArtOmat, Fashion.hr Industrija, Dan D, Skopje Design Week, Month of Design, Design Expo, velika međunarodna izložba dizajna u Ljubljani, Montura Fashion destination Split, Zona 45.