PREDMET ŽUDNJE

Modni dodatak za kojim su lude slavne ljepotice

08.01.2016 u 08:00

  • +2

Slavne dame vole šešire

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Dobar styling je ove zime gotovo nezamisliv bez trendi šešira, a jedni od najpoželjnijih oni su s potpisom kultnog pariškog ateliera Maison Michel

Kultni francuski brend osnovan 1936. desetljećima je proizvodio šešire za prestižne modne kuće, od Pierre Cardina i Yves Saint Laurenta kasnih 60-ih pa sve do brendova kao što su Givenchy, Dior, Chanel, Nina Ricci i Christian Lacroix, no novi život udahnuo mu je novi vlasnik - luksuzni Chanel - u čijem se vlasništvu nalazi od 1996., kada je spašen od propadanja.

Na mjesto kreativne direktorice 2006. postavljena je Laetitia Crahay, zadužena i za kolekcije modnih dodataka i nakita u Chanelu. Njezine kreacije odmah su postale predmet žudnje brojnih trendseterica, a šeširi sa zanimljivim trakama, s otkačenim detaljima i u nekoliko nijansi nezaobilazan su ukras zaljubljenica u modu. Prije nego što su došli u vlasništvo Chanela, u Maison Michelu, otkrila je Crahay za Vogue, radili su isključivo po narudžbi, nerijetko tek jedan šešir mjesečno. Iako se proces proizvodnje ubrzao, šeširi se i dalje ručno proizvode u Parizu, a cijene im se penju i do 3000 eura.

Šešire Maison Michel obožavaju slavne ljepotice poput Penelope Cruz, Selene Gomez, Jessice Albe i Rosie Huntington Whitely, a one se mogu pohvaliti zavidnom kolekcijom. No ni naše slavne dame nisu odoljele kultnim šeširima pa je tako Severina vlasnica sivog i crvenog, a bez njih ne može ni velika zaljubljenica u modu i šešire, Olja Vori, supruga Igora Vorija, našeg rukometaša koji trenutačno igra u Parizu.

Zima, zima, e pa šta je, ak' je zima, nije lav. #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A photo posted by Severina Kojić (@severina) on

????#sesirglavucuva#????

A photo posted by MyParisFotoDiary (@oljavori) on