PRVE SMJERNICE

Modni trendovi koje ćemo slijediti idućeg proljeća

14.09.2015 u 13:36

  • +45

NYFW

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Krajem prošlog tjedna započeo je New York Fashion Week i donio prve modne smjernice za iduće proljeće i ljeto

Revija Diane Von Furstenberg, kao i obično, bila je zabavna, živopisna i izuzetno ženstvena, a nosila su je najvruća manekenska imena današnjice: Karlie Kloss, Irina Shayk, Gigi Hadid, Kendall Jenner, Lily Aldridge… U kolekciji se osjećao dašak 70-ih godina zahvaljujući metalik zlatnoj boji, šarenom printu, kombinezonima i hlačama s visokim strukom.

'Ova kolekcija slavi žene, slobodu i prirodu. Puno toga je u detaljima, a želim da se žena u ovoj odjeći osjeća kao boginja', izjavila je dizajnerica i otkrila da ju je inspirirala prva slika koju je kupila.

Kolekcija Victorije Beckham bila je opuštena i ležerna. 'Ovaj put nije riječ o silueti, već o stavu', izjavila je dizajnerica prije predstavljanja kolekcije koja osvaja na prvu zanimljivim, pomalo asimetričnim krojevima, ležernom siluetom koja laska ženskoj figuri, zanimljivim apstraktnim printovima, kao i modernim gingham uzorkom koji se pojavljuje na dugim haljinama, suknjama i jaknama.

Givenchy vođen talentiranim Riccardom Tiscijem na njujorškom tjednu mode predstavio je po prvi put svoju novu kolekciju zbog otvaranja nove trgovine, ali i povodom desete obljetnice Tiscijeva kreativnog vođenja ove prestižne pariške modne kuće.

Scenografiju od recikliranog drveta i aluminija za modni je spektakl osmislila svjetski poznata konceptualna umjetnica Marina Abramović. Tisci je i ovaj put oduševio prikazavši crno-bijelu modnu bajku u kojoj je suprotstavio ženstvenost i muževnost, nježnost svile i tankih, prozračnih čipkastih odijela sa strogošću onih muževnih.

Desetogodišnjicu brenda slavio je i Alexander Wang kolekcijom s puno trapera, predimenzioniranih jakni, pokidanih suknji i hlača - ukratko, street lookom s jasno izraženim stavom.