MILIMETRI DO KATASTROFE

Munjeviti refleksi spasili život motociklistu!

07.03.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Zvuči kao zagonetka: dva longboardera, terenac i motocikl jure po krivudavoj planinskoj cesti. Motocikl ide uzbrdo, ostali se spuštaju. Pogodite tko vozi krivom stranom ceste?

Kao pomoć napominjemo da su longboarderi zapravo skejteri na većim daskama i bržim kotačima, no i dalje ovise o gravitaciji, tj. nizbrdici i nemaju nikakvu zaštitu od sudara. Za pad imaju rukavice i neke smiješne kacige. Motociklist je opremljen po propisima, ali i dalje juri više od 100 na sat bez zaštitne kabine. Terenac je Toyota FJ Cruiser, tenk za cestu...

Naravno, bahatu vožnju po krivoj strani može si bez straha za život priuštiti samo vozač terenca. Zanimljivo, video s motocikla ispod jasno pokazuje kako je Toyota potpuno na krivoj strani ceste. Nekoliko sekundi prije bliskog susreta lijepo se vidi kako motociklist gušta vozeći čuvenom cestom Glendora Mountain u Kaliforniji. Možda vozi malo brže, ali ne divlja i ne izlazi iz svog prometnog traka. Naivno to očekuje i od ostalih sudionika.

Pukim znanjem i munjevitim refleksima (a možda malo i srećom) motociklist je u posljednji čas uspio izbjeći Toyotu, a s obzirom da živimo u 21. stoljeću, normalno da postoji i video iz terenca! Naime, osoba ili osobe u autu snimale su dvojicu longboardera i prešle na krivu stranu da uhvate bolji kadar. Realno, najgluplji mogući potez pred slijepim zavojem.

Drugi video maknut je vrlo brzo s YouTubea kad su komentatori autora zasuli, blago rečeno, sočnim uvredama. Srećom, kopija se može vidjeti drugdje. Zaključak? Longboarderi su cool, ali valja paziti na prateću ekipu. Bajkeri su vladari planina i vrleti, a vozači SUV-ova ukratko opasne budale. Bahatost je očito proporcionalna veličini vozila. Da ne idemo sad u one priče o kompenzaciji...