MODA U DOBA KORONE

Najpoželjniji modni dodatak: Ovim cool pamučnim maskama za lice teško je odoljeti

24.06.2020 u 21:13

Bionic
Reading

Iako se činilo kako se dobro nosimo s koronavirusom, zaraza nije nestala, a kako stvari stoje maske će nam postati najpoželjniji modni dodatak

Zbog ponovnog povećanja broja zaraženih od koronavirusa u Zagrebu, odlučeno je kako će nošenje zaštitnih maski za lice, kako onih kirurških tako i onih pamučnih koje se mogu prati i koristiti više puta, postati obveza u javnom gradskom prijevozu u glavnom gradu Hrvatske.

  • +6
Maske za lice Izvor: Promo fotografije / Autor: Diadema

Globalna pandemija utječe i na modu pa su sudeći po stajlinzima brojnih celebova, maske već neko vrijeme itekako poželjan modni dodatak, a svjetske zvijezde vješto ih uklapaju u svoje dnevne kombinacije.

Trendseterice su se dobro 'oboružale' maskama najrazličitijih uzoraka, a neke su se poput Kim Kardashian West odmah uključile u biznis pa se tako njezina linija nemedicinskih maski za lice vrlo brzo rasprodala.

Fashionistica Alessandra Ambrosio stajlinge često nadograđuje veselim maskama, a lijepa holivudska plavuša Margot Robbie pak nosi maske bandana stila.

Osim zaštitnih maski koje se mogu kupiti u ljekarni, brojni su domaći brendovi poput Diademe, MTČ-a, Varteksa ili Galeba, spomenimo neke, dodali u svoju ponudu pamučne, nemedicinske maske u svoje kolekcije.

  • +5
Alessandra Ambrosio Izvor: Profimedia / Autor: Boaz / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ima ih svih boja i najšarenijih uzoraka od trendi točkica, 'animal' uzorka, prugica ili romantičnih cvjetića, a kako objašnjavaju na Varteksovoj web stranici dvoslojne maske za lice funkcionalne su do maksimalno četiri sata, nakon čega se moraju skinuti i oprati.

Upozoravaju i kako maska nije učinkovita u filtriranju mikronskih čestica koje se oslobađaju kihanjem, šmrcanjem i potom prenose zrakom stoga ne osigurava potpunu zaštitu od zaraze. Prije prve upotrebe potrebno ju je oprati.

Osim što služe kako osnovna zaštita od štetnih tvari, korisne su i jer ćemo manje dirati po licu.