BOTTEGIN NOVITET

Neodoljiva je: Ova torbica iz 80-ih ponovno drma modnom scenom

16.10.2024 u 06:02

Bionic
Reading

Daniel Lee, a potom i njegov nasljednik, Belgijac Matthieu Blazy, od modne kuće Bottega Veneta stvorili su tvornicu najpoželjnijih torbi na modnoj sceni

Poput Leeja, koji je nakon iznenadnog odlaska iz Bottege Venete preuzeo kreativno vodstvo modne kuće Burberry, dizajner Matthieu Blazy ne prestaje s lansiranjem nekih od najpoželjnijih modela torbi.

Kao što je slučaj i s retro modelima tenisica, ljubitelji mode diljem svijeta posljednjih sezona najviše gravitiraju vintage primjercima dizajnerskih torbi.

Zbog navedenog nimalo ne čudi to što brojni od njih danas naveliko kopaju po svojoj arhivi, pokušavajući oživjeti nekoć iznimno popularne komade.

Dobar primjer za to je modna kuća Bottega Veneta, čiji je aktualni kreativni direktor, Belgijac Matthieu Blazy, u kolekciji za ovogodišnju sezonu proljeće/ljeto predstavio nove verzije torbice koja je veliku popularnost doživjela 80-ih.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Torbica nazvana po slavnoj holivudskoj plavuši

Riječ je o modelu Lauren 1980, a on svoje ime može zahvaliti zanosnoj Lauren Hutton, odnosno kostimografiji u danas kultnom filmu 'Američki žigolo'.

Na vintage tržištu ova torbica posljednjih godina postala je itekako popularna, što je nesumnjivo potaknulo Blazyja na stvaranje njezinih novih iteracija.

Torbica za nošenje od jutra do mraka

Izrađena u bezvremenskoj silueti i stvorena od kože ručno tkane tehnikom intrecciato, ova jedinstvena torba ima prepoznatljivo zatvaranje na remen i elegantno pleten kožni lančić, što je čini savršenom opcijom za dnevno i večernje nošenje, kako ističu iz brenda.

Kao i većina modela torbi kakve danas nudi Bottega Veneta, Lauren 1980 dolazi u nekoliko dimenzija (mini, teen, maxi) i u širokom rasponu boja.

Najvećim modelom ove torbice nedavno se pohvalila poznata švedska manekenka i trendseterica Elsa Hosk, a s obzirom na to da je ovih dana lansirana u prodaju, nesumnjivo će pronaći svoj put do ormara fashionistica, ali i dobiti cjenovno pristupačne verzije zahvaljujući popularnim high street brendovima.

  • +10
Modna revija brenda Bottega Veneta Izvor: Profimedia / Autor: / Shutterstock Editorial / Profimedia