FASHION WEEK ZAGREB

Nosi li netko minicu bolje od nje?

11.05.2013 u 10:43

Bionic
Reading

Trodnevni modni spektakl Dreft Fashion Week Zagreb u punom je jeku, a u petak su pet dizajnerskih kolekcija za iduću jesen i zimu došle pogledati i poznate dame, među kojima su bile tip-top skockane Nikolina Pišek, Lejla Filipović i Anita Dujić. Revijalnu večer otvorila je manekenka Maja Cvjetković, koja je Marici Pažanin priskrbila podosta pozornosti

Zabočka dizajnerica Maja Hrastinski na ovosezonskom DFWZ-u predstavila se kolekcijom ženskih haljina za sezonu jesen/zima 2013, dizajniranim prema principu stupnjevanja, odnosno dodavanja jednog po jednog elementa. 'Levels' je naziv ove maštovite kolekcije, gdje se osnovnom modelu haljine dodaje po jedan element, pa još jedan, tako da se, primjerice, rukavi prekopčavanjem oblikuju u ovratnik. Uzor ovoj dizajnerici je – Victoria Beckham.

Mlada dizajnerica Marica Pažanin predstavila se prvom kolekcijom nazvanom 'Meleta', što u prijevodu s grčkog znači 'prilika'. U kolekciji prevladava crna boja, prožeta bijelom, kroz prozirne materijale kao što su organdi i čipka. Kreacije prijanjaju uz tijelo, a s druge strane daju dašak profinjenosti i klasičnosti koji laska ženama svih dobi.


Toni Rico ove sezone zajedno s Dreft Fashion Weekom Zagreb slavi 10-godišnjicu svoje marke Rico. Ovaj domaći dizajner koji stvara isključivo mušku modu, odlučio je to proslaviti retrospektivom pod nazivom 'Made in Yugoslavia', s asocijacijom na bolja vremena. Nova vansezonska kolekcija ima detalje i neke krojeve koji su obilježili Tonijevih zadnjih deset godina, ali su reinterpretirani na novi način i pokazuju kako treba izgledati pravi muškarac. Toni je inače naš dizajner koji na svojim revijama uvijek napravi show, a budući da su ovoga puta manekeni radili sklekove, plesali i afektirali po pisti, bila je i ovo još jedna njegova zabavna revija.

Natalija Smogor, pak, svojom novom kolekcijom otkriva romantičnu ženstvenost u svakoj ženi. Njezina odjeća dovoljno je chic, a opet dovoljno nosiva za sve prilike. Na pisti je pokazala jednobojne, ali i šarene lepršave haljine i bluze od šifona, svile i muslina. Zanimljive su i kratke jaknice s tričetvrt rukavima i nose se uz uske hlače, baš kakve nam uvijek trebaju u ormaru.

Negarin Sadr dizajnerica je koja je zanat naučila u New Yorku, ispekla u Londonu, da bi se napokon predstavila i zagrebačkoj publici. Misao vodilja ove kreatorice jest udobnost kod urbanih, poslovnih žena, a odjeća joj je električna, eklektična i elegantna.