TKO SE BOJI STARENJA?

O, da, ovo su najbolje godine za žene!

14.03.2014 u 12:12

  • +5

Slavne ljepotice

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Bionic
Reading

Približavate se pedesetoj? Ne brinite, prema svemu sudeći, upravo su to najbolje godine. Kako pokazuje novo istraživanje, žene u pedesetima se osjećaju sjajno te su zadovoljnije i sigurnije nego što su bile u dvadesetima

Sudeći prema novom britanskom istraživanju, žene se u petom desetljeću osjećaju jednostavno sjajno i fit. Nakon većeg dijela života provedenog na pokušavanju držanja dijete i vježbanja, čak 76 posto žena kaže kako sa 50 godina imaju više samopouzdanja nego što su imale kojih trideset godina prije.

Trećina žena u pedesetim godinama upravo je sada zadovoljnija svojim izgledom, a svaka sedma kaže kako osjeća da je u boljoj formi i seksipilnija no ikada, prenosi Daily Mail. Gotovo polovica žena pedesetih godina u istraživanju, točnije njih 47 posto, kaže kako su sada zadovoljnije vlastitim tijelom nego što su bile u dvadesetim godinama.

Istraživanje, u kojemu su sudjelovale žene u dobi od 40 do 74 godine, otkrilo je da žene u petom desetljeću prestaju brojiti kalorije te vježbaju isključivo kako bi ostale u formi. Trećina žena čak je u pedesetima počela i više vježbati, a njih 15 posto kaže kako osjećaju da imaju više energije.

Osim toga, rezultati pokazuju i kako dvije trećine žena ulaskom u pedesete godine manje vremena i novca troše na osobnu njegu. No, kako pokazuju podaci istraživanja, žene ulaskom u pedesete ne samo da postaju zadovoljnije vlastitim tijelom, već se nalaze i u najzadovoljavajućim fazama ljubavne veze. Svaka četvrta žena kaže kako peto desetljeće donosi manje svakodnevnog stresa te osim toga i uživaju u najboljim i najstabilnijim financijama.

Glasnogovornik tvrtke Cotton Traders koja je provela istraživanje kaže: 'Čini se kako život doista počinje u pedesetoj. U tim godinama imamo više samopouzdanja, zadovoljniji smo ljubavnim vezama i potpuno uživamo u životu.'
Čini se kako ovo istraživanje doista drži vodu, dovoljno je samo sjetiti se slavnih ljepotica, poput Sharon Stone, Christie Brinkley, Teri Hatcher i Lise Kudrow, koje u pedesetima doslovce rasturaju.