KULTNI PREDMET

Omražena majica koju modni svijet obožava

02.07.2016 u 08:00

  • +5

Trend polo majica

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Nekoć rezervirana za privatne škole i golf terene, polo majica ove sezone ima poseban modni trenutak zahvaljujući kolekcijama svjetskih dizajnera za sezonu proljeće/ljeto

Od svog osnutka na teniskim terenima tijekom ranih godina 20. stoljeća, kada se polo majicu nazivalo jersey petit piqué, ovaj odjevni predmet istovremeno djeluje uštogljeno i štreberski ispolirano dajući sportski pečat dobrim manirima.

Od ranih dvijetisućitih, polo majica nikako nije imala dobru reputaciju dotaknuvši samo modno dno. Danas po pitanju polo majice nije sve izgubljeno, što potvrđuju brojna dizajnerska imena poput Miu Miu, Stelle McCartney, dvojca Dolce & Gabbana i Tommyja Hilfigera koji su u svoje kolekcije za sezonu proljeće/ljeto uvrstili nekolicinu modela polo majica.

Pojava polo majica na modnim pistama preslikala se i u svijet poznatih. Pop zvijezda Selena Gomez tako se nedavno odlučila za polo majicu Tommyja Hilfigera koju je premijerno isfurala snimajući popularni serijal Carpool Karaoke u režiji britanskog voditelja Jamesa Cordena.

Postavlja se pitanje kako nositi polo majicu a da izbjegnete sve one stereotipe koje je ovaj odjevni komad s godinama sakupljao.

Ljetni mjeseci idealni su za nošenje pamučnih polo majica ili opuštenih i laganih vunenih verzija. Ove majice odlično će izgledati s trendovskim trapericama ili suknjama u kombinaciji s tenisicama ili sandalama, kako ju je na svojoj reviji predstavila Stella McCartney. Poput najobičnije kratke majice i one koje stižu s kragnom i strogog kroja jednako će se dobro uklopiti u svakodnevne stajlinge.