MODNA JAVNOST SLOŽNA

Ova netipična prva dama uspješno krši modna pravila

09.05.2017 u 06:48

Bionic
Reading

Zahvaljujući pobjedi Emmanuela Macrona na francuskim predsjedničkim izborima, njegova 25 godina starija odabranica trenutno uživa posebno zanimanje javnosti

S navršene 64 godine, Brigitte je 25 godina starija od supruga, novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, kojeg je upoznala kao učiteljica u dramskoj školi koju je tada pohađao.

U odnosu na modne primjere supruga političkih figura, Brigitte pribjegava nekonvencionalnim izdanjima koja gotovo nikad ne uključuju standardna odijela i haljine strogog dizajna.  

Prije uloge prve dame Francuske moglo ju se vidjeti u kožnim hlačama, stiletto štiklama i upečatljivim primjercima kaputa.

Kako primjećuje britanski Vogue, modni stil Brigitte Trogneux odskače od tipičnog stila odijevanja Francuskinja i dama u 60-ima. Nova francuska prva dama ne vidi problem u nošenju odvažnih komada poput suknji i haljina iznad koljena u paru s vrtoglavo visokim štiklama.

'Ona je rock'n'roll i nikad ju nećete uloviti da kaže 'imam 63 godine, zato ne mogu nositi kratke suknje'. Ona nosi vrtoglavo visoke štikle, haljine bez rukava, kožne hlače. Ona je čudnovata žena', izjavila je u razgovoru za L'Express pariška art direktorica Delphine de Canecaude.

Zahvaljujući mladolikom izgledu, bujnoj plavoj kosi, osunčanom tenu i kristalnobijelom osmijehu, mediji su joj dodijelili titulu francuske Jane Fonde.

Njezino uživanje u modi i činjenica da se pretjerano ne zamara tuđim mišljenjem modna javnost posebno cijeni. Hoće li se s novom ulogom promijeniti njezin odvažan i neustrašiv pristup modi, tek trebamo saznati.

  • +6
Modni stil Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia