Ukoliko volite piletinu, ovo je savršen recept za vas. Ručak pripremljen na ovaj način veoma je jednostavan, a meso nevjerojatno sočno i ukusno. Ne treba vam puno sastojaka, a vremena još manje!
Piletina zapečena u kiselom mlijeku
Sastojci
- kg pilećeg bijelog mesa
- žličica suhog začina
- 1/2 žličice mljevene ljute paprike
- 1/2 žličice papra
- žličica senfa
- 3 jaja
- 400 ml kiselog mlijeka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 5-6 manjih kiselih krastavaca
- 200 g gaude
Priprema
1. Pileće meso narežite na veće komade pa ga začinite suhim začinom, ljutom paprikom, paprom i senfom. Sve dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili po mesu.
2. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Umutite jaja pa dodajte kiselo mlijeko. Sve izmiješajte pa umiješajte i vrhnje za kuhanje.
3. U uljem premazanu vatrostalnu ili keramičku posudu rasporedite meso. Prelijte preljevom od kiselog mlijeka, jaja i vrhnja (pazite da meso bude u potpunosti prekriveno kako bi ostalo sočno tijekom pečenja).
4. Po vrhu naribajte kisele krastavce pa posložite listove gaude.
5. Pecite u pećnici 30 minuta. Jelo možete poslužiti s povrćem, rižom, kroketima ili krumpirima.
U slast!