IMPOZANTNO ZDANJE

Ovdje će živjeti novorođeni princ

24.07.2013 u 18:04

Kensingtonska palača

Izvor: Reuters / Autor: reuters

Bionic
Reading

Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea prvu noć s malim princem izvan bolnice proveli su u svom domu u Kensingtonskoj palači

Naime, odlučili su da će sa svojim sinom živjeti u luksuznoj palači u centru Londona u kojoj je i živjela i kraljica Viktorija koja je kraljica postala kada je imala samo 18 godina. U istoj toj palači živjela je i princeza Diana s obitelji.


Oko palače prostire se prekrasan park koji je 1728. godine projektirao i tijekom deset godina realizirao kraljevski vrtlar Charles Bridgeman, jedan od najutjecajnijih britanskih krajobraznih arhitekata. Kensingtonski vrtovi zaštićeni su najvišom spomeničkom kategorijom.

U njima će u šetnjama s roditeljima uživati i mali princ, a Kate i William mogu biti sigurni da će biti zaštićen od znatiželjnih pogleda. Dječaka i njegove roditelje danas je posjetila i prabaka kraljica Elizabeta II, a iz Buckinghamske palače došla je u zelenom Bentleyju. S praunukom je provela pola sata. Kraljevsku bebu posjetili su i princ Harry i Pippa Middleton, a nakon njih bebu su vidjeli i roditelji Vojvotkinje baka Carole i djed Michael Middleton.