LEI LOU BY ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ

Ove zavodljive crne haljine golicaju maštu

08.02.2017 u 13:55

Bionic
Reading

Jednu od najiščekivanijih filmskih priča godine, 'Pedeset nijansi mračniji' na svoj je način obilježila i dizajnerica Aleksandra Dojčinović, čija je mini kolekcija haljina premijerno predstavljena u sklopu hrvatske premijere ovog hit filma nastalog po istoimenom književnom bestseleru

Ovom capsule kolekcijom, nekoliko nijansi mračnijom no inače, dizajnerica je svom brendu udahnula dozu mistike, ali i seksipila budući da je svaki od pet modela u crnoj boji maksimalno ženstven, s detaljima koji otkrivaju taman toliko da zagolicaju maštu promatrača.

Riječ je zapravo o malim crnim haljinama, iako su one ovaj put, zbog kompleksnosti izrade i glamura kojim odišu, prerasle prvotnu ideju o jednostavnom komadu koji svaka žena treba imati u ormaru. No pojednostavimo li priču, jasno je da je još uvijek riječ o haljinama koje se uz neke kozmetičke izmjene u vidu cipela ili nakita mogu nositi uvijek iznova, bez straha od dosade.

No da ne ostane sve tako crno, Dojčinović je svoje prve mračnije haljine raznježila kontrastnim podstavama, visokim ovratnicima, dodala im rukave i cijele fragmente od bogatih slojeva perja, pomične niske od šljokica, a korzetirani gornji dijelovi ukrašeni su cvjetnim aplikacijama. Metri tila pretočeni u volane ispod kojih se nježno naziru rublje i čipkaste čarape evociraju doba ženstvenosti i senzualnosti na najljepši način, decentno i bez pretjerivanja, na način svojstven dizajnerici od samih početaka rada do danas.

  • +8
Lei Lou by Aleksandra Dojčinović Izvor: Promo fotografije / Autor: Vuri Matija

Ova capsule kolekcija sjajan je minijaturni presjek cjelokupnog stvaralaštva Lei Lou, jer obuhvaća sve čime se brend danas bavi, od dizajna odjeće do odnedavno i cipela koje postaju sve prepoznatljiviji segment dizajneričina bogatog opusa.