PROLJETNI TRENDOVI

Ovim ženstvenim haljinama nemoguće je odoljeti

16.09.2015 u 16:23

  • +16

New York Fashion Week

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Američka dizajnerica Tory Burch predstavila je kolekciju u efektnim jarkim bojama te jednostavnim siluetama ukrašenim zanimljivim izvezenim detaljima

Tory Burch otkriva da ju je za proljetno-ljetnu kolekciju inspirirala priroda, a elegantne i prozračne haljine su komadi kakve će svatko poželjeti imati u ormaru. Zabavne i zavodljive kreacije idealne su za vruće ljetne dane, a jednostavne siluete Burch je obogatila zanimljivim izvezenim detaljima. U kolekciji su se također našle lagane široke hlače, elegantne duge tunike, suknje na preklop od perforirane kože te lanene jakne.

Sestre Laura i Kate Mulleavy, koje stoje iza brenda Rodarte, otkrile su da su inspiraciju za novu kolekciju potražile u poeziji. 'Bilo je zabavno, slušale smo ploče i razmišljale o poeziji, od Emily Dickinson, preko Boba Dylana, do Leonarda Cohena', kažu dizajnerice.

Elementi koje su inspirirane njihovim pjesmama uvrstile u kolekciju bile su ruže, čipka i prilično ograničena, no zato jako efektna paleta boja: crna, bijela, boja crnog vina, smeđa i prljavoroza. Čipka je predstavljala Dickinson, a akcenti od tvida Cohena, otkrila je jedna od sestara. Kolekcija je bogata čipkom te ima puno detalja sa šljokicama i resicama, kao i baršuna te svilenog šifona.

Kolekcija Badgley Mischka, kao i obično, perfekcionistički je posvećena detaljima, a u njoj prevladavaju elegantne i ženstvene haljine. Osim kreacija kao stvorenih za crvene tepihe, dizajneri su predstavili setove od tvida u pastelnim tonovima koje su kombinirali s prekrasnim prozirnim suknjama, također u svijetlim nijansama, a sofisticirana kolekcija bila je nostalgičan povratak u vrijeme ženstvene elegancije iz prošlih desetljeća.

Glumica Helen Mirren iz prvog je reda pratila reviju odjevena u bijeli kompletić od tvida iz nove kolekcije. 'Zaista nisam opterećena modom. Trudim se u određenim okolnostima kad znam da trebam dati sve od sebe, no nije moda ono što me pokreće, ali je volim', rekla je Mirren, otkrivši da zaista voli brend Badgley Mischka. 'Pomogli su mi da izgledam prekrasno na crvenom tepihu puno puta, tako da sam im jako zahvalna', rekla je glumica, dodajući da su njihove večernje haljine inventivne i predivne.