OBLINE POD POVEĆALOM

Ovo je ženama gore od skidanja pred novim partnerom

23.04.2013 u 11:54

Bionic
Reading

U novom istraživanju znanstvenici su došli do saznanja kako je gotovo polovici žena stresnije skinuti se u badić na plaži te otkriti trbuh pred svima nego skinuti svu odjeću sa sebe pred novim partnerom

Prema novom istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, približavanje ljeta kod velikog broja žena izaziva zebnju, a rezultati pokazuju kako gotovo polovica žena gleda sa strepnjom kada će na plaži otkriti trbuh.

45 posto ispitanih žena koje su sudjelovale u Niveinom istraživanju, u kojemu su sudjelovale žene između 18 i 60 godina, izjavilo je kako ih više zabrinjava nošenje bikinija na plaži ili na bazenu svakoga ljeta nego potpuno skidanje odjeće pred novim partnerom, piše Daily Mail. Više od polovice žena (54 posto) reklo je kako ih najviše zabrinjava područje trbuha kada odijevaju kupaći kostim, dok je petina žena u istraživanju rekla kako ih zabrinjava sve.

79 posto žena u istraživanju reklo je kako će na plaži nositi pareo i slične odjevne predmete kako bi prikrile određene dijelove tijela. Znanstvenici su u istom istraživanju otkrili i kako se žene u dvadesetim godinama tri puta više brinu oko veličine svojih grudi u usporedbi sa ženama u pedesetim godinama, a majčinstvo se pokazalo kao značajni faktor koji utječe na ženino zadovoljstvo vlastitim tijelom.

Tako je gotovo polovica žena izjavila kako su se počele manje zabrinjavati oko vlastitog izgleda nakon što su postale majke. Polovica ispitanih žena priznaje kako bi željele imati više samopouzdanja dok nose badić, a jedna petina žena smatra kako bi se sigurnije osjećale u badiću da su na vrijeme počele pripremati za golišavo ljeto.

Muškarci su pak, kako pokazuje istraživanje, dvostruko samouvjereniji po pitanju svog izgleda od žena. Tako je 47 posto muškaraca, od 3500 koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, reklo kako im samopouzdanje podiže partneričin kompliment, a 37 posto kaže kako se puno bolje i samouvjerenije osjećaju nakon što im neka neznanka uputi osmijeh.

Na žensko samopouzdanje po pitanju izgleda najviše utječe odobravanje drugih pripadnica ženskog društva, pa tako 81 posto žena priznaje kako im raspoloženje uvelike podižu komplimenti prijateljica.