MODNI KLASIK

Pametna investicija: Ikona stila ima najpoželjnije cipele koje desetljećima ne izlaze iz mode

08.05.2019 u 13:30

Bionic
Reading

Vodeću modnu influencericu Oliviju Palermo rijetko kad viđamo u javnosti, osim ukoliko ne traje tjedan mode. Upravo zato je veliko iznenađenje to što su je paparazzi spazili na ulicama New Yorka, i to u društvu supruga Johannesa Huebla

Pripadnici sedme sile odmah su primijetili kako Olivia Palermo izgleda vidno drugačije kada su je zapazili na ulicama New Yorka. Iako se silom trudila nasmijati okupljenim fotografima, iz nekog razloga mimika lica bila je otežana. Zbog toga su mnogi zaključili kako se slavna brineta podvrgnula estetskoj korekciji.

No činjenica da ne može kontrolirati mišiće lica 33-godišnju ljepoticu nije pretjerano uznemirilo. Sa suprugom, njemačkim manekenkom Johannesom Hueblom s kojim je u braku od 2014. godine, modna ikona je bezbrižno šetala centrom grada, besprijekorno dotjerana od glave do pete.

  • +3
Olivia Palermo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Palermo je za izazak sa suprugom odjenula satenski topić s detaljem čipke, crni sako sa satenskim ovratnikom i sitnim gumbima te kožna hlače s potpisom brenda J Brand, koje obožava nositi kad god stigne. Ovaj klasičan stajling slavna ljepotica je upotpunila crnom Ralph & Russo torbicom i bezvremenskim salonkama s potpisom neponovljivog Manola Blahnika.

Slavne cipele na petu koje krasi svjetlucava kopča od cirkona proslavio je lik Carrie Bradshaw koji je u seriji 'Seks i grad' utjelovila Sarah Jessica Parker i otada slove za predmet žudnje brojnih žena diljem svijeta. No, povijest ovih cipele seže još dalje u prošlost.

S pozajmicom od 2,000 funti, Blahnik je kupio tvrtku Zapata Shoe Company i otvorio svoj butik. 1974. godine Blahnik postaje drugi čovjek na svijetu koji je krasio naslovnicu britanskog Voguea. Tri godine kasnije svijetu je predstavio svoju prvu kolekciju cipela koja se u godinu dana u potpunosti rasprodala u trgovini Bloomingdales.

1979. godine otvorio je svoju prvu trgovinu u Americi i otada se smatra jednim od najistaknutijih dizajnera, dok njegove cipele predstavljaju simbol bezvremenske elegancije koja nikad ne izlazi iz mode.

Blahnik nikada nije formalno izučavao postolarstvo, već je zanat naučio posjećujući tvornice cipela gdje je upijao informacije od radnika. Isprva je dizajnirao mušku obuću, ali je vrlo brzo shvatio da mu dizajniranje muške obuće sputava maštu te da se ne može kreativno izraziti koliko bi htio. Sedamdesetih godina, kada su prednjačile platforme, Blahnik je oživio elegantne stiletto štikle, koja otada slove za bezvremenski modni klasik. Također, Blahnik nikada nije volio platforme te je vjerovao u moć potpetica i seksualnu privlačnost koju odašilju.

  • +5
Manolo Blahnik Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo