DOMINIRALA U CANNESU

Postala je hit 70-ih, a sada je ova ogrlica omiljeni dodatak slavnih dama

29.05.2024 u 17:40

  • +4

Teniska ogrlica u Cannesu

Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM/Shu / Shutterstock Editorial / JM HAEDRICH / Sipa Press / Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Bionic
Reading

Poput sestrinske narukvice, takozvana teniska ogrlica od ere ludih 70-ih ne gubi na modnom kredibilitetu, pritom se ističući kao najbolja investicija u nakit

Popularizirana 70-ih godina prošlog stoljeća, teniska ogrlica ponovno uživa pet minuta slave, o čemu dovoljnos svjedoče prizori s netom završenog, 77. izdanja Filmskog festivala u Cannesu.

Uspon teniske narukvice, a zatim i ogrlice krenuo je godine 1978. kada je talentirana tenisačica Chris Evert nastupila na turniru US Open.

Na zapešću je tada nosila tanku narukvicu od dijamanata, da bi zbog iste prekinula meč kako bi ju pronašla na terenu. Tako je ova tradicionalna narukvica od dijamanata, nekada zvana vječnom, preimenovana u tenisku.

Od tada reinterpretirali su ju svi važni draguljari i dizajneri nakita, a stvorena je da bude bezvremenska i diskretna, baš kao i ogrlica kakva je osvojila brojne slavne dame, poput britanske ikone stila Kate Moss.

Dugo rezervirana za nošenje u posebnim prigodama, posljednjih godina izgubila je večernje konotacije, postavši nakitom za svakodnevno nošenje.

Novoj popularnosti teniske narukvice i ogrlice svakako je pridonijela vojska slavnih trendseterica predvođenih Hailey Bieber, Gigi Hadid i novom ikonom stila, Zendayom, a njihov trendovski status sada je potvrđen na crvenom tepihu u Cannesu.

Detaljem teniske ogrlice brojne dame zaokružile su svoja glamurozna izdanja.

Posljednjeg dana Filmskog festivala, francuska glumica Emmanuelle Béart, ovogodišnja supredsjednica žirija za nagradu Caméra d'or pojavila se u dramatičnom crnom kombinezonu, pojačanom Chopard dijamantnim kompletom nakita, a koji je uključivao hit ogrlicu na modnoj sceni.

Sličan modni pristup imala je njezina mlađa kolegica, glumica Ana Girardot, koja je crnu haljinu bez naramenica oplemenila teniskom ogrlicom i narukvicom koju također potpisuje poznata draguljarnica iz Švicarske.

U ponedjeljak, 20. svibnja, na Filmskom festivalu u Cannesu, poznate ličnosti prisustvovale su svečanoj premijeri filma 'The Shrouds' redatelja Davida Cronenberga.

Među njima, glumica Virginie Efira pojavila se na crvenom tepihu odjevena u crnu haljinu s potpisom brenda Saint Laurent pojačanu kompletom Cartierovog nakita, koji je uključivao legendarnu tenisku ogrlicu.

Petoga dana festivala, na premijeri filma 'Emilia Perez', sa teniskom ogrlicom oko vrata posebnu pozornost plijenila je Carla Bruni. Ova bivša prva dama francuske, supermodel iz 90-ih i kantautorica, također je nosila model s potpisom brenda luksuznog nakita Chopard, kakvim je istaknula zlatnu, Celine haljinu bez naramenica.

  • +14
Carla Bruni Izvor: Profimedia / Autor: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia