MODNA POSLASTICA

Predmet žudnje modnih ovisnika: U prodaju napokon lansirane najpoželjnije birkenstockice

01.06.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Kreatori obožavanih anatomskih natikača do danas su ostvarili niz sjajnih suradnji s poznatim modnim kućama. S francuskim Diorom Birkenstock je ponovno udružio snage, a modeli iz nove suradničke kolekcije nesumnjivo će rezultirati velikim komercijalnim uspjehom

Prošle su godine dizajner Kim Jones i Dior predstavili vlastitu reinterpretaciju dvaju modela Birkenstock sandala, prvi put viđenih na stopalima modela na Diorovoj modnoj reviji za sezonu jesen-zima 2022. godine. Lansirane prošlog ljeta u prodaju, Birkenstockove Milano sandale i mule model Tokyo u modnoj viziji Diora ubrzo su postale modnom opsesijom sezone.

Na temelju ove prve suradnje s njemačkim brendom, kreativni direktor Diorovih muških kolekcija odlučio je ponoviti to iskustvo, otkrivajući nove Birkenstock modele s potpisom francuske kuće kroz capsule kolekciju dizajniranu posebno za ljeto.

Dior x Birkenstock 2.0: Spoj udobnosti, praktičnosti i luskuza

Nakon što je godine 2022.  Jones za Dior predstavio Tokyo model s nježnim, cvjetnim vezom, ove im je godine podario novi izgled, kao i modelu Milano sandala u znaku nježnih, sezonskih tonova.

Kultne anatomske sandale sada već legendarnog njemačkog brenda stvorene su od nubuk kože, dostupne u nijansama od pastelno žute do mint zelene i kaki boje. Kombinirajući poznatu udobnost Birkenstocka s utilitarnim stilom koji donose industrijske kopče, nove verzije ovih modela preuzimaju simboličke kodove dviju kuća. Motiv Dior Oblique pojavljuje se na gornjem dijelu Tokyo modela, dok anatomski potplat od pluta zadržava poznati Birkenstockov grafički potpis.

Obe verzije sada su dostupne u prodaji u web trgovini Diora po cijeni od 960 eura.