RADITE LI IH I VI?

Pripazite na ove česte pogreške pri nanošenju omiljenog beauty proizvoda

05.08.2024 u 08:54

Bionic
Reading

Korektor je poprilično jednostavan za korištenje, što je vjerojatno jedan od razloga zbog kojih je toliko popularan, pa ga možemo naći gotovo u svakoj kozmetičkoj torbici, čak i u onima čije vlasnice nemaju naviku nanošenja teškog make upa

Uvjereni ste da pri nanošenju korektora ne možete pogriješiti? Prisjetili smo se nekoliko vrlo čestih pogrešnih poteza za koje možda niste ni svjesni da ih radite.

Ovaj čarobni make up proizvod prikriva podočnjake, prištiće i sve ono što želimo kamuflirati. Njegova primjena čini se vrlo jednostavna, no možda niste ni svjesni toga da ga cijelo vrijeme pogrešno koristite.

DETALJI ČINE RAZLIKU

Blagi odmak od tihog luksuza: Pogledajte komade iz nove kolekcije Max Mare

Pogledaj galeriju

Evo koje su najčešće greške pri korištenju korektora za lice:

1. Koristite korektor za potpuno prekrivanje ispod očiju

Za osjetljivo područje oko očiju nikada ne smijete koristiti izrazito kompaktan proizvod poput npr. sticka. Kremaste teksture i visok sadržaj pudera odmah isušuju tanku i osjetljivu kožu ispod očiju, zbog čega se tijekom dana stvaraju sitni nabori suhoće u kojima se korektor potom dodatno slegne, što nije nimalo lijep prizor. Stoga radije koristite onaj tekući, kreiran posebno za područje oko očiju, ili onaj koji sadrži hranjive sastojke poput hijaluronske kiseline.

2. Nanosite korektor prije podloge

Postoje prednosti nanošenja korektora nakon podloge, pogotovo ako više volite onu s punim prekrivanjem. Budući da prikriva većinu crvenila i prištića zahvaljujući svojoj neprozirnosti, korektorom u tom slučaju morate prekriti samo ona područja koja podloga već nije dobro zahvatila.

3. Koristite korektor koji ne prekriva dobro

Često možemo čuti savjet da korektor može biti nijansu ili dvije svjetliji od tona kože. To je točno, ali se ne odnosi na sve namjene. Ako ga primjerice koristite za prikrivanje podočnjaka, on bi trebao biti otprilike nijansu svjetliji od kože da bi oči izgledale budnije i otvorenije. Koristite li korektor za isticanje dijelova lica, može biti čak dvije nijanse svjetliji. Međutim, ako želite izravnati ton kože i prikriti crvenilo ili prištiće, boja korektora treba odgovarati tonu kože, a ne biti svjetlija.

4. Pretjerujete s količinom korektora

Dobra je ideja da ga koristite štedljivo i ciljano na područjima koja želite pokriti jer je korektor obično vrlo neproziran i odjednom možete imati potpuno prekrivenu podlogu, što sigurno ne želite. Savjet: počnite s manjom količinom i oprezno povećavajte sloj.

5. Ne blendate korektor

Blendanje je bitno pri nanošenju korektora, baš kao i pudera. To je zapravo jedini način da se proizvod optimalno poveže s kožom i da ne ostanu vidljivi rubovi. Umjesto četkice možete se poslužiti i prstima: jednostavno nanesite proizvod laganim tapkajućim pokretima. Važno: nanesite vrlo nježno korektor ispod očiju i utapkajte, nikad ga nemojte grubo brisati na tom području!