udobne i elegantne

Pripremite se na vrijeme: Evo koje će sandale dominirati stajlinzima

01.06.2024 u 19:21

Bionic
Reading

U novoj sezoni proljeće-ljeto nastavit će se popularnost nekih od omiljenih trendova prošle sezone, praćenih osvježavajućim novitetima s naglaskom na udobnosti

Istina jest da nam je u hladne zimske dane ponekad teško zamisliti nošenje sandala, no modni dizajneri uvijek su korak ispred te su već predstavili najnovije trendove koji će vladati u sezoni proljeće-ljeto 2024.

Od elegantnih salonki tankih potpetica, preko minimalističkih japanki, do udobnih espadrila; donosimo pregled sandala koje će se nositi u toplijem dijelu ove godine.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Stiletto cipele

Dolaskom ljetne sezone visoke sandale s potpeticama pokazuju se neizostavnim dijelom garderobe svake zaljubljenice u modu željne ostavljanja snažnog dojma ženstvenosti i elegancije.

Osim visina koje se mogu nositi i u svakodnevnom životu (mnoge su između devet i 10 centimetara), na modnim pistama vidjeli smo i 'ubojite štikle', tj. vrlo visoke i tanke pete koje testiraju ravnotežu.

Iz tog razloga pronaći ćete mnoge sandale s remenčićima, čak i u najsenzualnijoj verziji s 'kavezom' na ristu, one s 'T' trakama inspiriranim tango plesačima te posve pletene varijante koje otkrivaju tek dio stopala.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Sandale zlatnog sjaja i s dijamantima

Ljeto je savršeno vrijeme za nošenje blještavih komada, a nema ništa šarmantnije od sandala ukrašenih cirkonima koji privlače pažnju i svakom outfitu daju dašak glamura.

Među trendi sandalama za ljeto 2024. ne nedostaje efektnih detalja, poput kristala i bisera, ali prava novost su lanci i metalizirana koža. Posebno se ističu zlatne sandale, čiji remenčići djeluju poput nakita, a u trendu su i dalje prošle sezone iznimno popularni modeli srebrnog i bakrenog sjaja.

Espadrile (ali ne isključivo pletene)

Bez obzira na stil koji preferirate, ljetne cipele na platformu nude neodoljivu kombinaciju udobnosti i trendi izgleda. U novoj sezoni, osim klasičnih espadrila s potpeticom od špage, ove godine vraćaju se vrlo lagane sandale od pluta za estetiku sedamdesetih, a možete ih nositi s trapericama i lepršavim suknjama poput onih iz 2000-ih.

Za one koji traže udobnost punih potpetica, ali žele sofisticiraniji izgled, tu su tanke platforme s modernim dizajnom.

dobar izgled

Kraljica Letizia ima odličan stajling: Ne zna se jesu li bolje espadrile ili haljina

Pogledaj galeriju

Japanke na petu

Japanke na visoku petu oličenje su minimalizma i elegancije, a sada doživljavaju pravi preporod. Njihovi chic remenčići dodaju sofisticiranu notu svakom ljetnom izgledu, stoga su prikladne od jutra do mraka.

Bez obzira nosite li ih uz traperice ili laganu haljinu, ove sandale u svaku kombinaciju unose klasičan šarm, oživljavajući bezvremenski stil i senzualnost koji će dominirati ljetom 2024.

Ravne sandale

Ako je išta obilježilo prošlo ljeto, onda je to dominacija udobnih modela ravnih sandala. Prema svemu sudeći, njihova popularnost neće nimalo izblijediti ni u ovoj godini, a najpoželjnije će ostati Hermesove sandale s prepoznatljivim logom 'H' na ristu.

Također, viđat ćemo mekane modele nalik papučama, 'ribarske' sandale s mrežom, klasične natikače (s posebnim naglaskom na Balenciagine modele) i razne druge stilove kojima su zajednički upravo sofisticirana elegancija i minimalistički dizajn.

Udobne sandale

Uz bok elegantnim modelima stižu nešto neformalnije sandale s naglaskom na bezuvjetnu udobnost.

U ovoj kategoriji ističu se dva brenda: Birkenstock i Teva. I dok smo popularne birkice prošle sezone gledali na svakom koraku, potonji brend tek se treba nametnuti kao jedan od najpoželjnijih na širem tržištu. Njihove sandale poznate su po svestranosti i jednostavnom sportskom dizajnu, što ih čini savršenim izborom za one koji traže udobnost bez žrtvovanja stila.