ideja za putovanje

Kamo na vikend izlet tijekom ljeta, a da nije more? Ova dva grada odličan su izbor

02.07.2024 u 10:16

Bionic
Reading

Ljeto je i službeno počelo, a ako ove godine planirate nešto drukčiji odmor, imamo odličan prijedlog. Ako želite istražiti europske metropole koje obiluju povijesnim znamenitostima, kulturnim bogatstvom i vrhunskom gastronomijom, predlažemo da se zaputite prema Beču i Pragu. Ove dvije destinacije savršene su za ljetni odmor, a uz udobnost i pouzdanost Renault Espacea, naša avantura bila je još ugodnija i bezbrižnija

Planiranje puta započeli smo odabirom rute od Zagreba do Beča. Ukupna udaljenost iznosi oko 370 kilometara, a vožnja traje otprilike četiri sata. Krenuli smo autocestom A2 prema Macelju, prelazeći granicu sa Slovenijom. Nastavili smo prema Mariboru, a zatim se uključili na A1 prema Grazu. Nakon Graza, slijedili smo putokaze za Beč vozeći autocestom A2, a potom A23 koja vodi izravno u centar Beča. Naš suputnik na ovom putovanju, Renault Espace, pružio nam je iznimnu udobnost tijekom cijelog puta, s prostranim interijerom koji je omogućio opuštanje i uživanje u vožnji. Njegova napredna tehnologija pomogla nam je da se sigurno i brzo krećemo prema odredištu.

Kad smo stigli u Beč, pred nama se otvorio grad prepun povijesnog sjaja i moderne elegancije. Prva stanica bila je dvorac Schönbrunn, bivša ljetna rezidencija Habsburgovaca. Prošetali smo raskošnim vrtovima, posjetili Zoološki vrt Schönbrunn, najstariji zoološki vrt na svijetu, i uživali u impresivnom pogledu na grad s Gloriette.

Vožnja kroz Beč u Renault Espaceu bila nam je pravo zadovoljstvo, omogućujući nam da bez stresa istražujemo sve znamenitosti. Nastavili smo avanturu posjetom Katedrali svetog Stjepana, jednom od simbola Beča. Ovdje smo se popeli na toranj i uživali u panoramskom pogledu na grad. Nakon toga, opustili smo se uz kavu i kolač Sacher u kultnom hotelu Sacher, mjestu gdje je nastao poznati Sacher-torte.

Beč je također dom mnogim muzejima i galerijama. Posjetili smo Muzej povijesti umjetnosti koji se može pohvaliti impresivnom zbirkom remek-djela, kao i Muzej Albertina gdje smo pronašli izložbe moderne i suvremene umjetnosti. Vožnja kroz grad uz Renault Espace omogućila nam je lagodan pristup svim ovim kulturnim blagodatima, uz dovoljno prostora za sve suvenire i knjige koje smo kupili.

Nakon što smo istražili sve ljepote Beča, bilo je vrijeme da se uputimo prema Pragu, dragulju Srednje Europe. Vožnja od Beča do Praga traje oko četiri sata i prelazi otprilike 330 kilometara. Najbolja ruta vodi preko A5 prema češkoj granici. Nakon prelaska granice, nastavili smo vožnju D1 autocestom sve do Praga. S Renault Espaceom, putovanje je prošlo u trenu zahvaljujući izuzetnoj udobnosti sjedala i vrhunskoj zvučnoj izolaciji.

Prag, poznat kao „Grad stotinu tornjeva“, očarao nas je svojim srednjovjekovnim šarmom. Krenuli smo od Starogradskog trga, gdje se nalazi poznati astronomski sat. Prošetali smo Karlovim mostom i uživali u pogledu na rijeku Vltavu i Praški dvorac. Renault Espace osigurao nam je udobnost i sigurnost na svakom koraku našeg puta. Jedan od nezaobilaznih simbola Praga je Praški dvorac, najveći drevni dvorac na svijetu. Ovdje smo istražili katedralu svetog Vida, kraljevske palače i zlatnu uličicu. Za ljubitelje umjetnosti, preporučujemo posjet Nacionalnoj galeriji koja se nalazi u palači Kinsky na Starogradskom trgu. Prostrani Renault Espace omogućio nam je da u potpunosti uživamo u svojoj avanturi, s dovoljno mjesta za sve suvenire koje smo ponijeli kući.

Ne propustite posjetiti Malu Stranu, slikovitu četvrt prepunu baroknih palača, uskih uličica i romantičnih vrtova. Vožnja kroz Malu Stranu u Renault Espaceu postala je pravo zadovoljstvo zahvaljujući kompaktnom dizajnu i upravljivosti vozila, dok sigurnosni sustavi omogućuju bezbrižnu vožnju kroz gradsku vrevu. Uz sve kulturne i povijesne znamenitosti, Beč i Prag poznati su i po svojoj bogatoj gastronomiji. U Beču nismo propustili kušati bečki šnicl i apfelstrudel, dok su nas u Pragu dočekali specijaliteti poput svinjske koljenice s knedlama i medovine.

Bečka kuhinja nudi širok spektar jela koja će zadovoljiti svakog gurmana. Uz poznati bečki šnicl, uživali smo i u tafelspitzu – kuhanoj govedini posluženi s raznim umacima i prilozima. Za desert, svakako smo probali apfelstrudel, tradicionalni kolač od jabuka.

Vožnja kroz Beč u Renault Espaceu omogućila nam je da lako posjetimo sve najpoznatije restorane i kavane, dok navigacijski sustav vodi brigu o tome da uvijek nađemo najbolju rutu. Prag nudi bogatstvo okusa i mirisa. Uživali smo u specijalitetima poput svinjske koljenice s knedlama, gulaša, te pečenih patki. Za desert, probali smo trdelník, tradicionalni slatkiš pečen na otvorenom plamenu. Renault Espace s prostranim prtljažnikom omogućava da obavimo i dobar šoping.

Istražujući Beč i Prag, bili smo okruženi nevjerojatnom povijesnom i kulturnom baštinom, a Renault Espace omogućio nam je da se u potpunosti prepustimo uživanju u svakom trenutku. Beč nas je oduševio svojom arhitekturom, od baroknih palača do modernih zgrada. Prošetali smo kroz povijesne ulice i trgove, uživali u koncertima klasične glazbe i posjetili mnogobrojne muzeje. Prag, s druge strane, nudi jedinstveni spoj gotike i baroka, s prekrasnim pogledom na rijeku Vltavu i brojnim srednjovjekovnim građevinama. Renault Espace omogućio nam je da se bezbrižno krećemo kroz ove gradove, zahvaljujući naprednim sigurnosnim značajkama i udobnosti koja nam je pružila osjećaj doma na putu.

Kada je riječ o gastronomskoj ponudi, Beč i Prag nas nisu razočarali. U Beču smo uživali u tradicionalnim jelima kao što su bečki šnicl i tafelspitz, dok u Pragu nismo propustili okusiti specijalitete poput svinjske koljenice i knedli.

Ovaj automobil pruža sve što vam je potrebno za opuštanje i uživanje u svakom trenutku vaše avanture. Bez obzira putujete li s obitelji ili prijateljima, Renault Espace će vam omogućiti da se potpuno posvetite istraživanju novih destinacija, bez brige o vožnji ili udobnosti. Prepustite se čarima Beča i Praga, uživajte u njihovim znamenitostima, kulturi i gastronomiji, a Renault Espace će se pobrinuti za sve ostalo. Sretan put!

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji sa zastupnikom marke Renault za Hrvatsku.