ODUSTAJE OD NAKITA

Raspada li se modni imperij Ivanke Trump?

15.03.2017 u 11:05

Bionic
Reading

Modno carstvo Ivanke Trump, kćeri novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, u posljednje vrijeme proživljava teške trenutke

Nakon što je izbačena iz nekoliko trgovina, uključujući i prestižni lanac robnih kuća Nordstorm, modni brend najeksponiranije kćeri Donalda Trumpa, u sve je većim problemima.

Poduzetna kćer koja se u javnosti trudi ostaviti besprijekoran dojam uspješne poduzetnice, supruge i majke, objavila je kako će iz ponude povući liniju luksuznog nakita, te će se usmjeriti na ponudu modernijih modnih dodataka, po pristupačnijim cijenama.

'Naša tvrtka se planira orijentirati prema nakitu pristupačnijem svima', objavila je Abigail Klem, direktorica modnog brenda Ivanke Trump ne spominjući Neiman Marcus i druge trgovine gdje se modna linija prve kćeri više ne prodaje, piše nytimes.com.

Bojkot Ivankinog brenda pod nazivom 'Grab Your Wallet' iza kojeg stoji aktivistica Shannon Coulter, čini se da ipak daje rezultate - velike kompanije poput Nordstorma i T.J. Maxxa više ne reklamiraju proizvode s potpisom Ivanke Trump.

Čak se i Trumpova glasnogovornica Kellyanne Conway, koju mediji nazivaju i najmoćnijom ženom Amerike, uključila u kampanju podrške prvoj kćeri u intervjuu za Fox News.

'Kupite stvari iz Ivankine kolekcije. Sve možete naći online', iskoristila je priliku Conway.

Ipak, iz Ivankine kompanije poručuju kako je ukupna prodaja proizvoda s njezinim potpisom prošle godine porasla oko 21 posto u odnosu na 2015.

Štoviše, predstavnici Ivankinog brenda objavili su i kako je u veljači ove godine zabilježena najveća prodaja u povijesti tog brenda. Najbolje ide prodaja odjeće, a zatim slijede cipele i torbice. Luksuzni nakit tek je mali dio brenda poduzetne Donaldove kćeri, objašnjavaju iz njezinog tima.

Da modna tvrtka Ivanke Trump bilježi pozitivne rezultate prodaje, potvrdila je i odvjetnica brenda Abigail Klem koja je postala i direktorica otkako je Donald Trump postao američki predsjednik i zaposlio kćer kao asistenticu u državnoj administraciji.

'Od početka veljače modna kuća bilježi povijesno dobre rezultate. Brend Ivanka Trump najbolje se prodavao putem interneta u nekoliko trgovina, a u nekim modnim kategorijama imali smo najbolju prodaju otkako postojimo', rekla je Klem za Refinery29.com.

To potvrđuje i internetska modna platforma Lyst, koja inače prati prodaju trgovina i brendova koje nude. U njihovom izvješću stoji da je brend Ivanka Trump u siječnju i veljači povećao prodaju za nevjerojatnih 346 posto.

Iako se brend Ivanke Trump često spominjao u medijima zbog otkazivanja suradnje više poznatih robnih kuća, to je očito imalo i pozitivan efekt. 

Inače, trgovina s Ivankinim nakitom je 2011. premještena je s Manhattana u SoHo, ali ipak je zatvorena prije dvije godine. Ove jeseni, njezin se nakit počeo prodavati u 'Lord & Tayloru'. Njezina kolekcija nakita osim luksuznih proizvoda uključuje i pristupačnije komade nakita čija cijena ne prelazi 100 dolara.