VRIJEDI ISPROBATI

Sedam pravila za postizanje bezvremenskog modnog stila

18.03.2017 u 17:35

  • +3

Zvijezde ulične mode

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Neke su žene, bez obzira na dob, izgradile stil koji istovremeno djeluje neopterećeno i vječno. Njihov smisao za stil uglavnom se odnosi na znanje o onome što im najbolje pristaje, vodeći se specifičnim stilskim smjernicama koje i sami možete isprobati

Zaintrigiran umješnošću kojom postižu bezvremenski dojam modnih kombinacija, tim stranice WhoWhatWear kreirao je listu od sedam pravila koje utjecajne žene iz svijeta mode godinama vjerno prakticiraju.

Ne fokusiraju se na trendove

Klasični odjevni predmeti i modne kombinacije koje nikad ne izlaze iz mode, poput crne dolčevite, gležnjača i traperica ravnih nogavica, osigurat će da vam odijevanje ne djeluje kao da je u nj uložen ogroman trud. Neopterećenost se smatra glavnom odlikom bezvremenskog stila odijevanja, a nju, po riječima modnih znalaca, najbolje opisuje zvijezda urbane mode Jeanne Damas.

Izbjegavaju nemarne siluete odjevnih predmeta

Iako su odjevni predmeti predimenzioniranih silueta aktualan trend iz sezone u sezonu, pažljivo krojena odjeća prvi je izbor za savršeno 'ispoliran' look koju majstorice bezvremenskog stila oduvijek prakticiraju.

Privrženost klasičnim modelima obuće

U svojoj pomno biranoj kolekciji gotovo svaka žena čiji se stil smatra bezvremenskim posjeduje klasične modele obuće poput cipela tipa oksfordica, gležnjača ili jednostavnih modela s blok-petom.

Dobitna formula odijevanja

Majstoricu bezvremenskog stila neće uloviti s mišlju kako nema ništa za odjenuti. Razlog tomu u dobitnoj je formuli odijevanja klasičnih komada koji odlično funkcioniraju u raznim prigodama. Za primjer žene koja osvaja dobro pogođenim izdanjima vječne klasike često se uzima urednica francuskog izdanja Voguea Emmanuelle Alt

Ne pretjeruju s modnim dodacima

Nošenjem puno modnih dodataka često se može narušiti cjelokupan dojam. Žene koje preferiraju klasiku itekako su svjesne toga pa često nose decentne modne dodatke kojima tek suptilno naglašavaju svoja pomno osmišljena izdanja.

Promišljeno investiraju u vanjske odjevne predmete

U zimskim mjesecima odjevni predmeti poput kaputa prvi se uočavaju, a u klasičnom stilu odijevanja fokus se stavlja upravo na njih. Upečatljivi klasični komadi kombinaciji daju odliku neprolazne elegancije.

Biraju laskave odjevne komade

Žene koje njeguju klasiku imaju urođenu sposobnost raspoznavanja i nošenja odjeće koja posebno laska liniji, kao što to godinama čini urednica američkog Voguea Anna Wintour. 

by #danielbrunograndl #annawintour #paris #2017 #theurbanspotter #clean

Objavu dijeli Daniel Bruno Grandl (@theurbanspotter)