DOBRA STARA VREMENA

Sjećate li se ovih problema koji su nas mučili u 80-ima?

16.03.2014 u 09:06

Bionic
Reading

Današnji klinci ne znaju što je to premotavanje kazeta, okretanja antena u smjeru signala ili čekanje pored kućnog telefona dok te frend ne nazove. Videoteka, VHS, TDK, što je to?!

Ah, divne osamdesete, otkačene s ubrzanim tehnološkim razvojem koji je tek nekoliko godina poslije doživio pravu eksploziju. No tada smo bili sporiji, možda malo manje informirani, s više privatnosti. No neke stvari koje su onda bile problem danas više ne postoje, no ipak ih se s nostalgijom i smiješkom prisjećamo.

Evo nekih zaboravljenih dragih retro problemčića

Namotavanje trake kemijskom olovkom natrag u kazetu nakon što ju je prožvakao kazetofon ili videorekorder. CD ju je izbacio s tržišta, njega je ubio MP3 i tako dalje.

Izvlačenje debelog imenika iz ladice radi pronalaženja kontakta.

Traženje telefona koji nije u kućištu jer samo što nije prestao zvoniti. Ovo možda još uvijek imate kod kuće i baš je vintage.


Gledanje reklama jer traju upravo toliko koliko možete podnijeti. Sada pak za vrijeme trajanja reklama možete provjeriti Instagram i čak napraviti sendvič.

Zaboravili ste premotati VHS videokazetu na početak, prije nego što ste je vratili u videoteku, ali oprostili su vam i nisu naplatili kaznu.

Pokušavali ste ostaviti nekom poruku na sekretarici i shvatili da je puna.

Slučajno ste podigli telefonsku slušalicu, a stiže vam faks.

Trčali ste iz sobe pronaći novu disketu jer vam je stara puna.

Namještanje antena upravom smjeru kako biste uhvatili digitalni signal i u miru pogledali omiljenu seriju.

Zapisivali adrese i upute za pronalaženje određene lokacije prije nego što izađete iz kuće. Aplikacije karata i navigacije riješile su taj problem.

Premotavanje kazete na točno određeno mjesto da preslušate omiljenu pjesmu.

Zaboravili ste na kojem kanalu je MTV i morate stisnuti baš svaki program da ga nađete. A premijera novog spota samo što nije počela.

Uza se ste nosili telefon, sat, walkman, adresar, novine, videokameru i sve to posebno.

Proveli ste sate uz telefon čekajući obećani poziv.