nakon 10 godina

Slava joj nije pomogla: Sarah Jessica Parker gasi svoj brend cipela

21.08.2024 u 09:03

SJP by Sarah Jessica Parker

Izvor: Profimedia / Autor: Bennett Raglin / Getty images / Profimedia

Bionic
Reading

Linija ženstvenih, šarenih salonki s potpisom Sarah Jessice Parker uskoro prestaje postojati

Nakon desetljeća djelovanja na modnoj sceni, brend obuće SJP by Sarah Jessica Parker potiho je objavio da se gasi.

Reputaciju strastvene ljubiteljice cipela, a osobito onih s potpisom Manolo Blahnika, glavna junakinja 'Seksa i grada' iskoristila je 2014. godine pokrenuvši spomenutu liniju obuće s Georgeom Malkemusom, tada šefom Manola Blahnika u SAD-u, a godine 2021. Malkemus je izgubio bitku za život nakon dijagnoze tumora.

Totalna rasprodaja prije gašenja brenda

SJP cipele — koje su uključivale sjajne salonke sa svjetlucavim kopčama, lakirane cipele s niskom potpeticom i cipele namijenjene mladenkama s natpisom hello i lover utisnutim preko prstiju — bile su često vidljive na setu spin- off serije 'I tek tako...', no bile su predstavljane kao cipele s potpisom vintage brenda Duchessa Gardini kako bi se izbjegla situacija u kojoj Parker i njezin lik Carrie Bradshaw imaju očitu poveznicu, kako je svojedobno izjavila modnoj bibliji Vogue.

Sve modele cipela u ponudi brenda s potpisom Sarah Jessice Parker sada je moguće nabaviti po cijeni sniženoj za 25 posto, no još uvijek iznose više od 300 eura.

Postojeća trgovina brenda smještena u ulici Bleecker na njujorškom Manhattanu zatvorit će se 25. kolovoza, prema Footwear Newsu. U međuvremenu, Parker, koja još uvijek ima brend vina pod nazivom Invivo X i liniju mirisa Lovely — trenutno snima treću sezonu serije 'I tek tako...'.