četvrto izdanje ekskluzivnog festivala

Slavonija i Podravina, wine not!? Rezervirajte rujan za posjet ovoj destinaciji

05.09.2024 u 15:06

Bionic
Reading

Šest vrhunskih vinskih evenata, najljepše lokacije Virovitičko-podravske županije, fini zalogaji i odlična glazba - sve je spremno za četvrto izdanje ekskluzivnog festivala

'Vinskim cabaretom' u Turističko-informativnom centru Klopotec na Klarskom bregu u subotu, 7. rujna, počinje četvrto izdanje Festivala vina i zalogaja Slavonija i Podravina, wine not!?. Svakog vikenda do kraja rujna očekuju vas jedinstveni vinski eventi na najatraktivnijim lokacijama Virovitičko-podravske županije poznate po bogatoj plemićkoj povijesti.

Nakon Kladarskog brega novi susret - 'Papučki vremeplov', zakazan je za 13. rujna u modernom Geo-info centru Voćin na padinama Parka prirode Papuk. Već 14. rujna posve novi doživljaj u Suhopolju. U bajkovitom Centru za posjetitelje – Dvorac Janković uživat će se u 'Tamburama i vinu na plemićki način', a još jedno plemićko iskustvo ljubitelje vina i zalogaja očekuje tjedan dana kasnije. Na obali Drave ispred nekadašnjeg ljetnikovca grofa Draškovića, danas Posjetiteljskog centra Dravska priča, 20. rujna organizira se 'Vinski party u plemićkom perivoju'.

Sljedećeg dana, 21. rujna, festival se seli na padine Papuka i Krndije iznad Orahovice. Tamo se održava 'Wine&Run', hedonistički maraton koji se šeće, a ne trči, a ovogodišnje izdanje festivala završava 28. rujna 'Virovitica Wine&Art' eventom koji se održava u Gradskom parkom s jedinstvenom kulisom – prekrasnim dvorcem Pejačević.

Vrhunska vina i prefini podravski i slavonski zalogaji

Na četvrtom Festivalu vina i zalogaja Slavonija i Podravina, wine not!? nudit će se lepršava ružičasta vina, svježe i odležane graševine, rajnski rizlinzi, muškati, frankovke, cabernet sauvignoni, merloti, cuvéei… Sva su vina iz nagrađivanih lokalnih vinarija kojih je sve više u ovom dijelu Hrvatske. Čisti užitak za nepce.

'Tri vina na svakom događanju sljubit će se uz najfinije zalogaje podravske i slavonske kuhinje, nadaleko poznatih gurmanskih regija koje se susreću na području naše županije. Ove godine cijena kotizacije iznosi 22 eura po osobi za svaki event, broj mjesta je ograničen pa je potrebno ulaznicu kupiti na vrijeme na našoj web stranici', ističe Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, uz poziv da i vi budete dio ove prekrasne vinske priče Slavonije i Podravine. Wine not!?

Više informacija pronađite na webu https://www.slavonija-podravina.hr/hr/wine-not/