prati modu

Stil Meghan Markle tijekom godina: Od uskih mini haljina do kraljevskih izdanja

04.08.2023 u 08:50

Bionic
Reading

Meghan Markle oduvijek je voljela modu, a u dokumentarcu 'Harry&Meghan' priznala je koliko joj je teško bilo odijevati se prema propisima kraljevske obitelji. Imajući na umu njezinu holivudsku karijeru i ulogu vojvotkinje, Markle je tijekom godina mijenjala svoj stil, no dobar ukus ostao je sveprisutan

Pri opisivanju prvih susreta s Meghan Markle, princ Harry opisao je kako je na nju gledao kao na djevojku s dobrim smislom za modu. Bivša holivudska glumica pridavala je veliku pozornost odjeći, a na svom je blogu nerijetko pisala i vlastita razmišljanja o modi.

Dolaskom u kraljevsku obitelj Markle nije više imala toliko slobode pri smišljanju vlastitih odjevnih kombinacija, no čak i usprkos strogom dress code-u kraljevske obitelji, Meghan je ostala jedna od najchic žena čiji se stil prati.

Kada je javnost tek upoznala Markle, njezine odjevne kombinacije često su činile uske haljine koje su naglašavale vitku figuru te kraće suknje popraćene neizostavnim visokim potpeticama kojih je velika obožavateljica.

Meghan je 2012. godine prisustvovala zabavi TV Guide Magazine-a u zapadnom Hollywoodu, a odlučila se za uski model haljine koji igrom boja naglašava liniju tijela. Nosila je haljinu bez naramenica u boji s nijansama bijele, crne, sive, plave i ružičaste, a kombinirala ju je s crnom torbicom i salonkama.

Premda se nikad nije odijevala vulgarno, Meghan je bila ljubiteljica kraćih haljina koje otkrivaju koljena, a rado je eksperimentirala i s dekolteima različite dubine.

Tako je na godišnjoj dodjeli modnih nagrada CFDA/ Vogue 2015. odjenula jednu od kreacija svoje prijateljice Mishe Nonoo: metalik mini haljinu u stilu sakoa s dubokim dekolteom. Mini haljina dubokog dekoltea primjer je koliko je intervencija u vlastiti ormar Meghan trebala napraviti zbog odnosa s Harryjem čija sredina ne bi prihvatila njezin tadašnji stil.

Nakon što je njihova veza postala ozbiljnija, Meghan je odlučila prihvatiti dress code kakav se nalaže u najpoznatijoj britanskoj obitelji. Njezine haljine postale su duže, a odjevne kombinacije puno profinjenije kako bi se uklopila u visoko društvo.

U šokantnom dokumentarcu Meghan se dotaknula i svog odijevanja u Britaniji te objasnila da se odlučila za diskretnije neutralne boje kako bi izbjegla moguće kršenje pravila kraljevske obitelji te kako bi izbjegla isticanje na fotografiji s ostalim članovima kraljevske obitelji.

'Većinu vremena dok sam bila u Ujedinjenom Kraljevstvu, rijetko sam nosila obojeno. Bilo je razmišljanja o tome', rekla je Meghan dodavši da je često birala boje poput bež i bijele kako ne bi nosila istu boju kao stariji član obitelji.

Samo nekoliko dana nakon kraljevskog vjenčanja, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa proslavili su 70. rođendan kralja Charlesa, što je ujedno bio i njihov prvi izlazak kao bračni par. Meghan je osvanula u elegantnom, blijedoružičastom kompletu londonske etikete Goat Fashion. Baš kao što je i rekla u dokumentarcu, njezina haljina bila je neupadljive svijetle boje, a sadržavala je krojeni steznik, pencil suknju i svileni šifon koji prekriva dekolte i ruke. Uz to, nosila je i šešir te prozirne hulakopke kako bi naglasila usvojenu eleganciju.

Točno mjesec dana nakon njihovog kraljevskog vjenčanja, Meghan i Harry pridružili su se kraljici na dan otvaranja konjskih utrka Royal Ascot, a Meghan je tada pokazala da je vrlo dobro usvojila ono što se od njenog odijevanja očekuje. Vojvotkinja od Sussexa zablistala je noseći bijelu Givenchyjevu haljinu na kopčanje i bijeli šešir Philip Treacy s crnim detaljima.

Shvativši da više ne žele obavljati poslove kraljevskih dužnosnika, princ Harry i Meghan Markle odlučili su napustiti Englesku i zamijeniti ju Kalifornijom. Odlazak iz Engleske za Meghan je značio i ponovno dobivanje veće slobode pri biranju modnih kombinacija pa je tako i na prvom važnijem događaju ona odjećom progovorila o svom statusu.

Tijekom poznatog intervjua s Oprah Winfrey 2021. nosila je crnu svilenu haljinu Giorgia Armanija. Britanski modni muzej proglasio je ovaj predmet svojom haljinom godine 2021, a sve zbog skrivene poruke koju je poslala u svijet.

'Dobro je poznato da članovi kraljevske obitelji često koriste odjeću kako bi poslali poruku svojim odabirom stila, boje ili motiva. Prijavljeno je da je vojvotkinja odabrala haljinu s dizajnom lotosovog cvijeta zbog simboličke povezanosti cvijeta s ponovnim rođenjem, samoregeneracijom i duhovnim prosvjetljenjem te njegovom sposobnošću da cvjeta unatoč naizgled izazovnim uvjetima', rekli su tada iz muzeja.

U rujnu 2022. Meghan je uparila hlače visokog struka Brandona Maxwella s majicom s halterima Anine Bing Kylin, koja je više otkrivala i pokazivala njezina ramena nego što je to obično činila kad je bila članica kraljevska obitelj.

Vojvotkinja je na dodjeli nagrada 16. svibnja nosila odvažniji look nego što se usudila nositi posljednjih godina. Njezina zlatna, midi haljina iz Oritza isticala se dekolteom bez naramenica, prorezom na suknji i izrezom u sredini steznika, onime što sigurno ne bi mogla nositi da još uvijek obavlja funkciju u kraljevskoj obitelji.

Povratak modnom eksperimentiranju ono je što je vidljivo u stilu koji danas njeguje supruga princa Harryja. Otvoreni izrezi u području dekoltea, gola remena, prorezi i izrezi na haljinama te razigrani krojevi često se mogu vidjeti danas u odjevnim kombinacijama bivše glumice. Na jednom od posljednjih zajedničkih pojavljivanja na NBA utakmici, Meghan je nosila cool ružičasto odijelo oversized sakoa i kratkih bermuda, što pokazuje koliko je njezin stil danas neopterećen.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia