ODUŠEVLJENI DIZAJNER

'Suradnja s Melanijom Trump čista je fantazija'

26.01.2017 u 13:43

Bionic
Reading

Još se sliježu dojmovi s inauguracije 45. po redu američkog predsjednika Donalda Trumpa, a o njegovoj supruzi Melaniji dizajneri ne štede riječi hvale

Treća supruga Donalda Trumpa za svoja je fantastična modna izdanja u danima inauguracije dobila samo pozitivne ocjene. Modni kritičari oduševljeni su njezinim profinjenim modnim ukusom. Nakon Alice Roi koja je bila zaslužna za predivan retro crni kaput u kojem se Melania Trump pojavila na ceremoniji u katedrali, dizajner Hervé Pierre otkrio je kako je s prvom damom osmislio haljinu boje vanilije u kojoj je sve ostavila bez daha na balu.

Vitka 46-godišnjakinja rođena u Sevnici oduševila je i Pierrea. Taj bivši kreativni direktor kod kreatorice Caroline Herrere od 2002. do 2016. za Bazaar ispričao je kako je izgledala suradnja s Melanijom Trump. Kad je prva dama ušetala na ceremoniju u kongresnom centru Walter E. Washington u elegantnoj haljini ukrašenoj crvenom vrpcom, svi su je pogledom pratili. Dotad relativno nepoznat dizajner kaže kako se jako iznenadio jer nije znao da će haljina koju su dizajnirali biti nošena te večeri.

'Zbilja nisam imao pojma da će Melania nositi baš tu haljinu na balu. Odmah su me zasuli pozivi sa zahtjevima za intervjue. Zvali su me investitori i bankari iz banaka. Odjednom su se pojavili profili na Instagramu pod mojim imenom koje je netko otvorio. Čak su me počeli prepoznavati na ulici. Bio sam šokiran jer zbilja nisam naviknut na toliku pozornost', ispričao je Hervé.

  • +14
Svi inauguracijski stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/ Reuters

Pierre kaže kako mu se Melania Trump javila s prijedlogom da postane njezin stilist, no čim je vidjela njegove skice, predložila mu je da zajedno osmisle večernju toaletu. Dizajner rođen u Francuskoj godinama je surađivao s Melanijom, a također joj je pomagao u slaganju stajlinga kreacija drugih dizajnera. Prva dama prepoznala je njegov talent i odlučila mu dati priliku. Hervé kaže kako je modna suradnja s Melanijom Trump čista fantazija i ostvarenje snova svakog dizajnera. 'Ona zbilja jako dobro poznaje modu. Radila je kao model i u dizajnerskom studiju. Odlično je upućena u proces kreiranja, ali i izradu. Odmah je odabrala tkaninu, najljepšu talijansku svilu. Odmah smo kliknuli jer imamo isti modni rječnik. Zaželjela je jednostavnu, ali elegantnu haljinu. Bila je vrlo detaljna oko izreza ili ukrasnog volana', objašnjava Pierre koji je želio spojiti modni ukus prve dame.

Pierre je dizajnirao za mnoge prve dame, ali za druge modne kuće pa mu je suradnja s Melanijom Trump bila jako važna. 'Kada radite u sjeni etabliranog brenda, mislite da ste zaštićeni. Bilo mi je ugodno dok sam radio za Balmain i De la Rentu, osjećao sam se sigurnim', kaže Pierre kojem se sad ukazala velika životna prilika. Prisjetio se i kako ga je Melania simpatično upozorila na jedan propust na večernjoj haljini. 'Rekla mi je: 'Hervé, volim te, ali zbilja neću moći podignuti ruku u haljini prilikom plesa sa suprugom.

'Kakav stil možemo očekivati  od prve dame u sljedeće četiri godine? 'Vjerojatno će se držati provjerenih krojeva i elegantnog stila kako i dolikuje prvoj dami. Uz kakav promišljen detalj poput crvene vrpce. Kombinacija oštrih linija i nježnih detalja', rekao je Pierre.