MODNI MUST-HAVE

Svestrana i neodoljiva: Ovo je jedina majica koja vam treba ove jeseni

27.08.2024 u 15:11

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije naučila nas je da pojedini trendovi s vremenskim odmakom uspijevaju nanovo postati popularnima, kao što je slučaj s ragbi majicama u duhu preppy stila odijevanja

Od vremena pandemije koronavirusa, trend ragbi majica postepeno raste na modnoj sceni a najviše su mu pomogli brendovi Miuccie Prade.

Njezin mlađi brend Miu Miu uspio ih je učiniti must-have komadom za nadolazeću sezonu jesen/zima.

Ragbi majica dugih rukava - chic trend za jesen

Osim preppy stilu odijevanja, ragbi majice također se priklanjaju još uvijek aktualnoj soccercore estetici na street style sceni, koja nalaže isticanje nogometnih obilježja u stajlinzima.

Ipak, u odnosu na dresove, rabijaške majice su vizualno znatno jednostavnije. Najčešće ih krase prugice u kontrastnim bojama koje doprinose njihovom retro šarmu.

Ragbi majice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Status poželjnog komada, ragbi majice već su zaradile u aktualnoj sezoni zahvaljujući kolekcijama dizajnerskih brendova poput Driesa Van Notena i DSquared2.

Tu je i poznati brend The Row, simbol estetike tihog luksuza u vlasništvu poznatih blizanki Mary-Kate i Ashley Olsen, koji također predlaže nošenje ragbi majica.

S obzirom na to da je riječ o komadu čija popularnost kontinuirano raste iz sezone u sezonu, isplati ga se uključiti u postojeću kolekciju u ormaru, a brojni brendovi potrudili su se ponuditi verzije za svačiji ukus.

Većinu modela ragbi majica krasi predimenzionirani kroj, pa je pri kupnji dobro obratiti pozornost na veličinu. Pripazite da rukavi ne budu predugi, iako vas ništa ne sprječava da ih sami dotjerate.