kultne sandale

Svi su se pomamili za udobnim 'ružnim' natikačama, a omiljene 'birke' sada su postale luksuzne

08.08.2024 u 14:15

  • +14

Birenstock Arizona Big Buckle Highshine

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Svakog ljeta Birkenstock natikače jedan su do najpopularnijih komada. Spajajući udobnost i svestranost kombiniranja sa gotovo svakim ljetnim stajlingom, popularnim 'birkama' ne mogu odoljeti ni najveće zaljubljenice u modu. A sada ove popularne natikače postaju itekako luksuzan komad

Najklasičnija sandala iz redova brenda Birkenstock postaje ni više ni manje nego luksuzan komad. Zapravo i nije veliko iznenađenje da Birkenstock Arizona ima luksuzne sklonosti – za to je zadužena suradnja s Manolo Blahnikom i premium izdanja od 400 dolara - ali zanimljivo je kako je luksuzna verzija Arizona sandala postala dostupna i svakodnevna.

Naime, Birkenstock tako strpljivo ponavlja svoje basic stilove da noviteti itekako zaslužuju pažnju. Strpljivi i kontinuirani rast Birkenstock Arizone, ultimativne sandale kao stvorene za svakodnevno nošenje, primjetan je tek sada kada je u fokus došla njezina luksuznija verzija. A pravi primjer toga je Arizona Big Buckle Highshine model.

Ove su sandale kombinacija nekoliko postojećih Birkenstock nadogradnji, spajajući upečatljive, prevelike kopče i sjajnu lakiranu kožu u tiho upečatljivu sandalu. A premda smo vidjeli Big Buckle 'birke', zatim i Highshine modele, pa čak i Big Buckle Highshine 'brike' - već dostupne online po cijeni od nešto više od 155 eura – ovo lansiranje je ipak nešto malo drugačije.

U najnovijoj verziji Birkenstock je nadogradio klasičan model Arizona s nekoliko glatkih tonskih boja, koje su klasičan i dobro prepoznatljiv model razvijen u sklopu luksuzne linije Birkenstock 1774 čini skromno raskošnim. A cijena im je nešto malo viša od klasične Arizone.

Dostupne su u sjajno crnoj, maslinastoj, kobaltno plavoj i ecru nijansi i već su gotovo razgrabljene. Legendarni dizajn s dva remena s pojačanim naglaskom na kopčama. Verzija Big Buckle ima veliku, elegantnu kopču koja stvara hrabar, ali minimalistički dizajn. Gazište je u potpunosti je podstavljeno mekom piumato kožom, što je čini iznimno udobnom. Gornjište je izrađeno od visokokvalitetne prirodne kože s visokim sjajem.

Ovo nije prvi luksuzni Birkenstock model u stilu Arizone,, ali je bez sumnje odraz uspona modela Arizona.

Nakon nevjerojatnog booma i pomame za Boston modelom 2022. godine, kada su skromne klompe inspirirale Birkenstock maniju za modelima zatvorenih prstiju, Arizona se ponovno pojavila kao ultimativni klasik kakav je uvijek bio. Naime, riječ je o sandali koja ne može biti loš izbor, jednostavno je savršeno nosiva uz sve i previše klasična da bi ikada izašla iz mode.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Kao takva, antilop verzija Arizona 'birki' je bezvremenski komad, a nove boje i elegantniji stilovi sada nedvojbeno najpoznatiju Birkenstock sandalu podižu na sasvim novu razinu. Naime, ako ste do sada sumnjali da su 'birke' nosive doista u svakoj prigodi, ovaj model će vas u trenu u to uvjeriti. Uz to, što može biti luksuznije od činjenice da je riječ o modelu koji je nosiv baš svaki dan.