Škotski tinejdžer koji je iz hobija počeo praviti pekmez po starom receptu svoje bake sada je zatrpan poslovnim ponudama i postat će pravi bogataš
Sa 14 godina Fraser Doherty sa svojom bakom počeo je raditi pekmez jednog kišnog poslijepodneva, kada nisu znali što bi drugo radili. Prve teglice s pekmezom prodao je lokalnim stanovnicima kojima se proizvod toliko svidio da sada Fraser mora napraviti oko 1.000 staklenki tjedno!
Pekmez je nazvan Super Jam (super pekmez), a tajna je u šećeru, odnosno njegovom nedostatku. Naime, umjesto da stavlja šećer u pekmez, Fraser upotrebljava miks od grejpa, za čiji recept želi da ostane tajnom.
Trenutno je Super Jam najbolje prodavani pekmez u cijeloj Škotskoj, a Fraserov otac Robert se šali kako će uskoro u mirovinu jer posao odlično napreduje.
Fraser danas ima 19 godina i svojim pekmezom snabdijeva oko 1.000 trgovina u Velikoj Britaniji, a u 2009. će pokušati i proboj na američko tržište.