Bogata gastronomska ponuda koja se u subotu očekuje u dvorcu Windsor za svih 600 uzvanika na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle trebala bi zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Jedan od najjačih aduta je torta od limuna i bazge, za koju je sada poznat i recept
'Princ Harry i Meghan Markle odabrali su slastičarku Claire Ptak, vlasnicu slastičarnice Violet Cake u istočnom Londonu, da bude zadužena za izradu njihove vjenčane torte', objavljeno je još krajem ožujka na službenim internetskim stranicama kraljevske obitelji. Dodali su tada i kako je par naručio tortu od limuna i bazge s kremom od maslaca, koja će svojim okusom i cvjetnom dekoracijom pristajati proljeću te biti obilježena njegovim plodovima.
Cijenjena slastičarka iskazala je u međuvremenu zahvalnost na ukazanom povjerenju te obećala napraviti tortu koja će zadovoljiti svih 600 uzvanika, ali i one najvažnije, mladence Harryja i Meghan Markle.
Dan prije velikog vjenčanja krenula je i priprema torte, a sve je objavljeno na službenom Twitteru te je Claire Ptak za javnost otkrila i cijeli recept.
Evo što je potrebno za vjenčanu tortu od limuna i bazge:
- 200 limuna iz Amalfija u Italiji
- 500 organsko uzgajanih jaja iz Suffolka
- 20 kg kreme od maslaca
- 20 kila brašna
- 20 kila šećera
- 10 boca soka od bazge koja raste u Sandringhamu
Iako je Ptak otkrila svoj recept, slastičarka nije htjela otkriti kojeg će oblika biti svadbena torta.
'Jako sam sretna što smo dobili priliku raditi ovdje u Buckinghamskoj palači. Ovdje je pečemo, ali i hladimo, kako bi za sutra bilo sve spremno. Torta je napravljena od posebnog biskvita od limuna koji sam osmislila prvi put baš za Harryja i Meghan. Između slojeva je krema od soka od bazge, a cijela torta obložena je kremom od maslaca (buttercream) koja je došla iz Švicarske. U subotu ujutro tortu ćemo prevesti u Windsor, a tek onda dodavati ukrasno cvijeće jer je to nešto što se dodaje zadnje. Bazga i krema od maslaca trebali bi dati slatkoću, a limuni malo svježine i kiselosti. Cjelokupni okus trebao bi biti savršeno uravnotežen', zaključila je Ptak.