s njima nema greške

Trendi boje kose: Pet nijansi koje obožavaju trendseterice vrući su hit ovog ljeta

17.06.2023 u 21:05

Bionic
Reading

Ljeto je odlično vrijeme za promjenu i osvježenje izgleda, a nova boja za kosu ima upravo takav efekt. Ako želite biti u trendu, a pri tome kosi dati novi sjaj, bacite oko na ovih pet nijansi koje su sada popularne među zvijezdama

Prilikom odabira boje ono na što obavezno treba obratiti pažnju su osobne želje i struktura vaše kose. Naime, iako želite biti u trendu, prije svega treba obratiti pozornost na ono što volite. A ono što vam se ne sviđa neće vam odgovarati, unatoč trendu. Srećom, postoji toliko različitih trendi boja kose za ljeto 2023. da je pronalazak prave vrlo lak.

Pet trendi boja kose za ljeto 2023.

Ove sezone trendovi boja kose idu u smjeru toplih boja. Nije važno jeste li plavuša ili brineta; pješčani, zlatni ili bakreni podtonovi osiguravaju obilje sjaja. Sjajna stvar je da te nijanse čine izgled kose znatno zdravijim. Razlog se krije u tome što topli tonovi reflektiraju svjetlost bolje od pepeljastih nijansi, a koje su dominirale posljednjih godina.

Svijetla nijansa zlatnoplave

Umjesto srebrnoplavih balayage pramenova, zlatni ton sada je popularniji u varijanti svijetloplave kose. Prednost toga krije se u činjenici da nije potrebno izbjeljivati ​​kosu da bi se postigla ova boja, jer prirodno plava ili svijetlosmeđa kosa također se može nježno posvijetliti bojom koja je daleko nježnija za kosu. Međutim preduvjet za to je da nemate ostataka tamne boje na kosi jer se umjetni pigmenti mogu posvijetliti samo izbjeljivanjem.

Bogate nijanse smeđe kose

Trend tamnih boja kose u ljeto 2023. jasno ide prema bogatim tonovima. Dok se svima koji prirodno imaju tamnoplavu do svijetlosmeđu kosu općenito preporučuje svijetlosmeđa boja, onima s prirodno vrlo tamnom kosom laska dublja i intenzivnija nijansa smeđe. No ako prirodno imate puno sijedih vlasi ili vam je kosa svijetloplava, takve tamne boje kose zahtijevaju intenzivnu njegu. Pigmenti se u ovom slučaju osobito brzo ispiru, a bojanje u tamnije nijanse može brzo učiniti razdjeljak pomalo svijetlim. Ako se ipak ne želite odreći ove boje, onda je dobro rješenje sprej za prikrivanje sijedih koji će pomoći da 'preživite' do idućeg odlaska frizeru.

Svijetla bakrena boja postaje nova trendi crvena

Dolaskom 'Male sirene' u kina, crvena kosa, poput one kakvu ima glavna glumica Halle Bailey, ponovno je u modi. No da bi izgledala prirodno, važno je izbjegavati hladne podtonove u ljubičastoj nijansi. Crvene nijanse ne postoje u prirodi – i zapravo laskaju vrlo malom broju ljudi. Osim toga, obojena u crveno, kosa blijedi brže od bilo koje druge boje. Zato je treba prati što rjeđe i po mogućnosti samo mlakom vodom, a svakako treba koristiti šampon i regenerator iz linije za njegu obojene kose.

Nježna siva - savršena mješavina sijede i plave

Plavi pramenovi odličan su način prikrivanja sijedih vlasi te djeluju puno učinkovitije od potpuno tamnog bojenja. Razlog se krije u tome što se svijetli pramenovi miješaju sa sijedom kosom (zapravo su bijeli, samo u kombinaciji s tamnom kosom izgledaju sijedi) i tako osiguravaju nježni sivi ton, odnosno mješavinu sijede i bež boje, pa je svijetli korijen manje uočljiv jer kontrast nije tako velik. Sarah Jessica Parker odličan je primjer ovog trendi izgleda. U seriji 'I tek tako…' kombinaciji sijedih i plavih pramenova na njezinoj kosi izgleda posve prirodno.

Crnosmeđa

Nakon eksperimentiranja svijetlim, platinastim i zlatnim tonovima, zvijezde poput Kourtney Kardashian i Belle Hadid odlučuju se za duboku crnosmeđu, a koja ima topli podton na izravnom svjetlu i naglašen sjaj. Za sjaj kose obično su zadužene nijanse koje pomažu u postizanju maksimalne refleksije boje, djelujući kao da je na nju stavljen filtar.