dom budućnosti

Trendovi u dizajnu interijera: Kako stvoriti luksuzan izgled uz pametan izbor materijala

10.09.2024 u 09:35

Bionic
Reading

Postoji mnogo načina za postizanje luksuznog izgleda doma, a to ne mora nužno uključivati visoke cijene. Naime, tajna nije u potrošenom iznosu, već u mudrim odabirima. Kada je riječ o gradnji, uređenju i opremanju, manje je često više. A ono što baš nikada ne izlazi iz trenda su kvaliteta, dugotrajnost i održivost. Moderna rješenja danas omogućuju vrhunsku kvalitetu bez odricanja od željene estetike

San o modernom i lijepom domu ne mora ostati samo u carstvu mašte. Mudrim odlukama i dobrim izborima moguće ga je pretvoriti u mjesto koje odiše luksuzom i nudi savršene uvjete za ugodan život. Vodeći brigu o estetici, dizajnu, ali i troškovima te birajući kvalitetna rješenja, moguće je stvoriti moderan i održiv dom.

Kako dizajnirati luksuzni dom?

Planirajte prostor imajući na umu funkcionalnost i estetiku. Prvi korak u dizajniranju luksuznog doma je pažljivo planiranje prostora. Svijetli i prozračni interijeri s mnogo prirodnog svijetla daju osjećaj slobode i luksuza, dok otvoreni prostor povezuje različite dijelove kuće stvarajući skladnu cjelinu.

Namještaj i dekoracije igraju ključnu ulogu u stvaranju luksuznog izgleda interijera. Odaberite namještaj koji je udoban i moderan; investirajte u sofe od visokokvalitetnih materijala, elegantne blagovaonske stolove i dizajnerske stolice. Slike, skulpture i ukrasni detalji dodaju karakter i sofisticiranost interijerima – birajte pažljivo one ukrase koji odražavaju vaš osobni stil i uklapaju se u ostatak interijera.

Rasvjeta je vrlo bitna stavka luksuznog izgleda doma. Investirajte u rasvjetu koja stvara pravo raspoloženje i naglašava ljepotu interijera. No, ne zanemarujte moć prirodnog osvjetljenja koja se postiže mudrim izborom prozora i balkonskih vrata koji predstavljaju gotovo nevidljivu, a moćnu barijeru između interijera i eksterijera.

Najvažnije je kakve prozore i vrata birate

Kada je riječ o izboru prozora i vrata treba pažljivo birati jer oni predstavljaju jedan od najznačajnijih troškova, ali i definiraju čitav prostor. Razlika koju unose u završni izgled doma, ali i udobnost življenja može biti dramatična.

Jeste li znali da se 40% topline vašeg doma gubi kroz prozore? Ono što možete učiniti je uložiti u kvalitetne materijale kako biste taj broj pokušali dovesti što bliže nuli. PVC prozori i vrata odavno su poznati po svojoj čvrstoći i izvrsnim izolacijskim karakteristikama te odličnim omjerom cijene i kvalitete, a otkako je tvrtka Deceuninck predstavila seriju prozora Elegant PVC, prozorski profili nikada nisu bili tako moderni i elegantni.

PVC profili savršen su odabir zbog jednostavnog održavanja, izvrsne zvučne izolacije koja je važna u urbanim sredinama i toplinske izolacije u svim godišnjim dobima. Kao dugotrajno i održivo rješenje zbog 100% mogućnosti recikliranja, osiguravaju visoke standarde udobnosti i učinkovitosti.

Deceuninck - vodeći svjetski proizvođač PVC profila

Deceuninck grupa jedan je od vodećih svjetskih proizvođača PVC profila za prozore i vrata s gotovo 4000 zaposlenika, proizvodnjom u 17 te prodajnom mrežom u više od 90 zemalja. Razvija inovativna rješenja za održive domove s niskom razinom ugljičnog otiska te svoju poslovnu filozofiju temelji na stvaranju bezvremenskih proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve u pogledu dizajna, performansi i ekološke ravnoteže. Deceuninck u Hrvatskoj posluje od 2004. godine i ove godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja, kontinuiranog rasta i razvoja.

Lani je Deceunicnk otvorio novi proizvodno-poslovni pogon u Donjoj Bistri – to je ujedno i najveća tvornica za laminiranje PVC profila u ovom dijelu Europe.

Pažljivo osluškujući želje kupaca za kvalitetom i s posebnim naglaskom na estetiku tvrtka Deceuninck je razvila vizualno impresivan Elegant profil. Riječ je o najnovijoj generaciji PVC profila nagrađivanog dizajna, koja ispunjava sve potrebe u pogledu toplinske izolacije, minimalističkog izgleda i ekološke prihvatljivosti. Deceuninck u Hrvatskoj surađuje sa stotinjak partnera koji, koristeći Deceuninck profile, proizvode visokokvalitetne prozore i vrata. Lista renomiranih Deceuninck partnera nalazi se ovdje.

Naglasak je uvijek na kvaliteti i modernom izgledu

Unatoč promjenama u ukusima i napretku tehnologije, ono što kupci uvijek priželjkuju je kvaliteta. Upravo su inovacije, kvaliteta i održivost - ključne prednosti koje izdvajaju Deceuninck na tržištu. Kada je riječ o inovacijama, naglasak je na novim tehnologijama koje doprinose izvrsnim performansama profila – zvučnoj i toplinskoj izolaciji. Ujedno ih čine i čvršćima i kvalitetnijima, a pritom lakšima i jednostavnijima za ugradnju.

Deceuninck Elegant profili mogu biti izvrsna zamjena za aluminijske profile u smislu dizajna, ali i boja prilagođenih svakom stilu gradnje i osobnom ukusu.

U svom asortimanu Elegant nudi čak 57 različitih boja folija za svačiji stil i ukus – od izgleda prirodnog ili obojenog drva do punih ili metalik tonova. Bez obzira na to težite li modernom ili tradicionalnom, PVC stolarija pruža fleksibilnost u dizajnu i lako se prilagođava svim vrstama arhitekture. Svaki Elegant profil ističe se ravnim linijama, jednostavnošću i modernim izgledom. Ovaj izuzetan dizajn ima najuži vanjski rub PVC profila na tržištu. Elegant profil dolazi u nekoliko opcija dizajna što omogućuje mnoštvo kombinacija i odgovara na sve potrebe pa će se tako izvrsno uklopiti u objekte u modernom, minimalističkom stilu, ali i one klasičnog te ruralnog stila.

Nagrade struke

Elegant je dobitnik i nekoliko vrijednih nagrada za dizajn poput German Design Award u kategoriji Special Mention, a dobitnik je i prestižne nagrade Red Dot Design Award kao pobjedniku kategoriji 'Dizajn proizvoda'. Osim toga, i priznati njemački stručni Časopis Bauelement & Technik prepoznao je i dodijelio je Elegantnu titulu 'Proizvod godine 2020.' u kategoriji 'Prozori'. Osim dizajna, Profil Elegant dobitnik je i nagrade u kategoriji inovacije - German Innovation Award 2020. za modularni sustav iCOR

Održivost za zeleniju budućnost

Uz posvećenost kvaliteti i estetici, Deceuninck je već nekoliko godina jedan od lidera u primjeni zelenih i održivih praksi poslovanja, od procesa dizajniranja, primjena održivih tehnologija proizvodnje do recikliranja. Tako su svi Deceuninck PVC profili ekološki prihvatljivi te se u potpunosti mogu reciklirati i to najmanje 8 puta što znači životni ciklus do čak 300 godina. Prateći trendove i potrebe svojih kupaca te vodeći brigu o okolišu Deceuninck stvara vrhunska rješenja za održivu gradnju, istovremeno moderna i elegantna za sve stilove gradnje.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Deceuninck Hrvatska.