VRIJEDI ISPROBATI

Trik Kate Middleton koji noge vizualno čini duljima, uvijek je dobra ideja

14.07.2023 u 08:46

Bionic
Reading

Nije nikakva novost da je princeza od Walesa jedna od najvećih modnih ikona s kraljevskih dvora, a svaki se njezin stajling pomno analizira

Na prste ruke mogu se izbrojati trenuci kad je omiljena supruga princa Williama imala lošu modnu kombinaciju ili je stilski podbacila.

Skladno građena i vitka Kate doista nema problema s pronalaženjem odgovarajućih modnih kombinacija, pa je s pravom mnogi smatraju modnim uzorom što potvrđuje i tzv. 'Kate efekt' - pojava da se sve što Kate odjene brzinom munje u Velikoj Britaniji (ali i šire) vrlo brzo rasproda.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

U svakom slučaju, lijepa brineta svladala je modne lekcije te uvijek briljira u javnim pojavljivanjima.

Promišljeno kombinira pouzdane komade koji uvijek ističu njezinu zavidnu liniju, a iako je najčešće viđamo u haljinama, ništa manje dobro joj ne pristaju i elegantna odijela, bluze, ženstvene hlače širih nogavica, sakoi, traperice, tenisice...

  • +2
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Hannah Mckay / PA Images / Profimedia

Jedan od njezinih najomiljenijih komada su i ženstvene haljine laskave midaxi duljine u vedrim bojama i tonovima, elegantni sakoi i naravno klasične salonke. Nedavno se Kate tako ponovno odlučila za svoju omiljenu modnu formulu haljina midaxi duljine koja laska svima i štikle, i to na humanitarnom događanju Royal Charity Polo Cupu, na kojem je srčano bodrila svoga supruga, princa Williama s kojim ima dva sina i kćer. Atraktivna 41-godišnjakinja je odjenula plavu ljetnu haljinu s bijelim cvjetnim uzorkom brenda Beulah London i jednostavne cipele slingback dizajna, u nude nijansi koje su savršeno pristajale uz ton njezine kože.

Upravo je to trik koji vizualno noge čini duljima i naravno vitkijima, a Kate ga uspješno koristi godinama te ima veliki broj modela obuće u neutralnoj, bež nijansi.

Baš takvim odabirom salonki (ili sandala) u boji koja se slaže s tonom vaše kože, stvarate savršen prijelaz s obuće na nogu te se tako dobivaju dodatni centimentri. Drugačije bi bilo, primjerice, s cipelama u kontrastnoj boji poput crne: one čine 'rez' koji nažalost vizualno skraćuje noge. Uz salonke u bež boji, pak, noge se optički izdužuju, a taj se efekt dodatno pojačava ako nosite cipele s petom. Sličan učinak imaju i ravne cipele poput klasičnih bež balerinki.

Stoga je dobar savjet u ormaru imati barem jedan par cipela koje su slične boje vašoj koži, a lako ih možete kombinirati s haljinama, suknjama, kuloticama, trapericama...