KRALJICA STILA

U godini bez kraljevskih obveza i protokola, Meghan Markle je pokazala da ima oko za modu

30.12.2021 u 23:27

Bionic
Reading

Godina koju privodimo kraju prva je u zajedničkom životu princa Harryja i Meghan Markle u kojoj su uživali svoju slobodu bez kraljevskih obveza i protokola, kao privatni građani

Posljednje javno pojavljivanje kao aktivni članovi kraljevske obitelji Harry i Meghan su odradili u ožujku 2020. godine na misi za Dan Commonwealtha, nakon čega su okrenuli novu stranicu u svom životu.

Nekoliko mjeseci kasnije, vojvode od Sussexa preuzimaju nove uloge poduzetnika i medijskih producenata, ali promjene kroz koje su prolazili bile su daleko šire od samog posla.

Svojom odlukom o napuštanju kraljevskog života dobili su slobodu izražavanja koju nisu imali kao članovi kraljevske obitelji pa su sad svijetu mogli pokazati svoje skrivene strane.

Novootkrivena sloboda očitovala se u svemu, od Harryjevog izražavanja političkog mišljenja i sudjelovanja u dokumentarcima o klimatskim promjenama do Meghanine podrške zaposlenim ženama i prihvaćanja hrabrijih modnih stilova koji pokazuju njenu pravu osobnost.

Još od svojih glumačkih vremena, Meghan je obožavala elegantnu, minimalističku modu, a nekim je elementima svoje garderobe i danas dosljedna pa i dalje štuje monokromatske kombinacije, delikatniji nakit i statement vanjske komade odjeće.

  • +6
Stajlinzi Meghan Markle u 2021. godini Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, Meghan sada ima prostora za eksperimentiranje što je njene modne odabire učinilo vrlo zanimljivim u godini na izmaku.

U trudnoći s Lilibet Meghan se odlučila za nove printove i nježne boje, pa se tako na Spotifyjevom Stream On eventu u veljači pojavila u haljini bez rukava Oscara de la Renta s printanim detaljima citrusa. Tijekom događaja Vax Live u svibnju, na kojem je poticala na cijepljenje, Meghan je nosila živahnu ružičastu cvjetnu haljinu Caroline Herrera.

Nakon rođenja Lilibet, Meghan je u rujnu s Harryjem otputovala u New York na prvi krug svojih samostalnih javnih angažmana, a odjeća koju je za tu priliku spakirala odisala je prikrivenim luksuzom kakvog preferiraju modno osviješteni izvršni direktori i svjetski čelnici.

Odbacivši pozlaćenu kraljevsku odjeću Meghan se rebrendirala u bordo odijelu luksuznog talijanskog brenda Loro Piana, ili u kaputima s potpisom Max Mara. Njezina joj je modna evolucija dozvoljavala i trenutke razigranosti, poput koncerta Global Citizen Live u Central Parku, na čijoj je pozornici zablistala u Valentinovoj haljini.

  • +2
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za glumce i glazbenike uobičajeno je poigravanje s neobičnom modom, ali Meghan je tu sklonost tijekom godinama provedenim kao aktivni član kraljevske obitelji morala prigušiti. Iako se mora priznati da je znalački nosila odjeću usklađenu s kraljevskim protokolom, zabavno je bilo gledati promjenu kursa i prihvaćanje svježih ideja.

U tom smislu, odlučujućim trenutkom 2021. godine časopis Vogue je označio dolazak na gala događaj 'Salute to Freedom' u Intrepid Museum u studenom, na kojega je Meghan došla u crvenoj haljini s potpisom Caroline Herrera, koju je kreirao mladi dizajner Wes Gordon.

S dubokim dekolteom, otkrivajućim prorezom i grimiznom bojom koja plijeni pažnju, haljina je ukrala šou, primjećuju u Vogueu i dodaju kako je bila sasvim prikladna za sveameričku vojvotkinju koja hrabro kroči svoj put.