Obljetnica rada

U srijedu 3.7. počinju jubilarne 15. Ljetne noći Teatra EXIT

28.06.2024 u 11:31

Bionic
Reading

U godini kada slavi 30. obljetnicu rada, održavaju se i jubilarne, 15. Ljetne noći Teatra EXIT, i to u dva dijela. Prvi dio trajat će od 3. srpnja do 3. kolovoza, a drugi od 30. kolovoza do 14. rujna.

Većina programa održava se na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, dok se ostatak programa odvija u klimatiziranom prostoru Studija EXIT (Gundulićeva 37/1), a u drugom dijelu Ljetnih noći tri predstave održat će se i u Teatru EXIT (Ilica 208).

Osim predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, kao što su Kako misliš mene nema?!, Pluća, Početak, CABAres CABArei, Münchhausen, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, Mala čuda, Susjed, itd., u sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih gostujućih predstava te dvije premijere.

Ljetne noći 3.7. prigodno otvara predstava San ivanjske noći, u produkciji Teatra EXIT, Gradskog kazališta Požega i ADU Zagreb. Dan kasnije, 4.7. bit će održana i premijerna izvedba, a oba dana predstava će se uprizoriti u Parku Ribnjak.

Predstava je nastala prema tekstu Williama Shakespearea, čiju prilagodbu te režiju potpisuju Sara Stanić Blažević i Rene Medvešek, a u predstavi igraju mladi glumci Nika Barišić, Vid Ćosić, Filip Lugarić, Ružica Maurus, Lara Nekić i Kristijan Petelin.

Drugi premijerni naslov, Komik Motion, u produkciji Teatra EXIT, Triko Cirkus Teatra i Ivana Đuričića, održat će se 19.7. na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak. Radi se o projektu koji je režirao jedan od najvećih živućih kazališnih klauna na svijetu - David Shiner. U predstavu su uključene i rutine koje su bile sastavni dio njegovih brodvejskih predstava te predstava Cirque du Soleila. Uz Davida Shinera, u predstavi igraju: Iva Peter Dragan, Ivan Đuričić, Iskra Jirsak, Domagoj Ivanković, Irena Tereza Prpić/Nikolina Majdak i Bojan Ban.

U Studiju EXIT, prije premijere koja je planirana najesen, publika će 11. i 12.7. imati priliku vidjeti prve izvedbe predstave Armagedonci, u režiji Sanje Milardović koja i glumi u predstavi, uz Juditu Franković Brdar i Ivana Simona.

Cjelokupni program Ljetnih noći Teatra EXIT obogaćen je i s dva glazbena događaja u suradnji sa Scenom Ribnjak. U utorak, 9.7. Mate Matišić i Hot Club Zagreb izvodit će glazbu čuvenog Djanga Reinhardta, dok će 3.9. posjetitelji moći uživati u koncertu Ivane Starčević i Matije Antolića koji će izvesti neke od najljepših blues, gospel, country i pop-pjesama.

Od gostujućih predstava, publika će 12.7. moći pogledati predstavu Teatra Erata, Od tišine do glazbe, u izvedbi Ivana Đuričića i Viktora Čižića. Zatim, Zijah Sokolović nastupit će 31.7. sa svojom predstavom Lijevo desno glumac, a 6.9. u Studiju EXIT gostuje Kazališna družina EMMA s nagrađivanom predstavom Bukača, nastalom prema istoimenoj knjizi Martine Mlinarević, a u režiji i izvedbi Tee Šimić. U Teatru EXIT 14.9. Kolektiv Igralke, Savez udruga Molekula i KUD Transformator gostovat će s dokumentarnom predstavom Bakice koja je osvojila gledatelje i kazališne kritičare.

Posjetitelji će ove godine na Ljetnim noćima imati priliku pogledati predstavu Realisti Narodnog slovenskog gledališča Nova gorica, koja je 2018. godine u Umagu dobila nagradu Zlatni lav za najbolju predstavu po izboru posjetitelja, a 2019. godine pripala joj je i Velika nagrada Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini na 43. Danima satire Fadila Hadžića.

Sve predstave u prvom dijelu Ljetnih noći Teatra EXIT (3.7. – 3.8.) počinju u 21 sat, dok u drugom dijelu (30.8. - 14.9.), predstave koje se održavaju u Teatru EXIT i na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak počinju u 20 sati, a izvedbe u Studiju EXIT ostaju, kao i u prvom dijelu, u 21 sat.

U slučaju kiše, predstave koje bi se trebale održati na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, održat će se 30 minuta kasnije od najavljenog termina ili u Teatru EXIT ili u zatvorenom prostoru Centra mladih Ribnjak.

Ulaznice su u prodaji online na www.ulaznice.hr i na mjestima održavanja predstave; u Centru mladih Ribnjak i u Teatru EXIT sat vremena prije početka predstave te u Studiju EXIT, pola sata prije početka predstave.

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

sve osim nogometa

Učitavanje...