MRAČNO RAZDOBLJE

U vladavini Škorpiona profitirat će Rakovi, Ribe i Škorpioni, a evo tko može očekivati dramu

19.10.2024 u 07:58

Bionic
Reading

Vladavina Škorpiona ove godine započinje u utorak, 22. listopada u 23:14, a potrajat će do 21. studenog u 20:56. Sezona je Škorpiona, uz vladavinu Ovna, najintenzivnije doba godine. Dok se priroda tijekom Ovna preporađa, za Škorpiona privremeno odumire. Ovo je razdoblje kada zbog spuštanja Sunca po ekliptici dani postaju kraći i tmurniji, temperatura niža, a vremenske prilike kišovitije

U mračnoj sezoni Škorpiona odvijaju se važna previranja i preobrazbe. Već su i stari narodi sjeverne hemisfere povezali zrelu jesen i smrt. Zato se svetkovina posvećena pokojnima održava 1. studenog, a ne, primjerice, u proljeće ili ljeto.

Pogledaj detaljni horoskop

Polovicom predstojećeg razdoblja, 5. studenog, počinje najmračnije tromjesečje u godini, odnosno svjetlosna zima, koje završava 2. veljače. Sredina najmračnijeg tromjesečja podudara se sa zimskim solsticijem 21. ili 22. prosinca, trenutkom kad je Sunce na najnižoj točki ekliptike, a dan na sjevernoj hemisferi najkraći. 

Na početku ovogodišnje škorpionske vladavine Mars će boraviti u Raku i tvoriti skladne aspekte sa Suncem. Kad 4. studenog Mars uđe u Lava, počinju intenzivni tjedni u kojima je moguće izbijanje novih i eskalacija postojećih sukoba. Dok i Mars i Sunce budu u Škorpionu, do izražaja će doći mračnije osobine ovog znaka, kao što su nagon za osvetom i općenito nasiljem, želja za kontrolom i sklonost manipulaciji.

Demi Moore je Škorpion, rođena je 11. studenog 1962. Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, canva

Vladavina Škopriona odgovara vodenim znakovima

Vladavina Škorpiona redovno je najsretnija za vodene Rakove, Ribe i Škorpione, a razloga za zadovoljstvo imat će i zemljane Djevice i Jarci. Pripadnike tih znakova krasit će energija, hrabrost, odlučnost i spremnost da uvedu povoljne preinake u život preinake. Bikovi, Lavovi i Vodenjaci mogu očekivati više drame i intenzivnih emocija. Otežano će se nositi s izazovima i tvrdoglavo se opirati promjenama, a posebno nakon 4. studenog.

  • +2
Eva Longoria je Riba, rođena je 15. ožujka 1975. Izvor: Profimedia / Autor: Sebastien Fremont / Starface / Profimedia