hit model

Udobne i tako chic: Ovo su najtraženije ravne cipele sezone

19.06.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko sezona glumica Anne Hathaway oduševljava svojim modnim izborima, bilo na crvenom tepihu ili na gradskom asfaltu. Suptilno prateći trendove pokazuje stajlinge koji privlače pažnju, a sada je pokazala kako i ona u ormaru ima najtraženije ravne cipelu sezone

Dolazak toplijih dana tradicionalno u modne ormare modnih zaljubljenica vraća balerinke, a da je doista riječ o bezvremenskom komadu koji se nevjerojatno dobro prilagođava promjena trendova dokazuje i najnovija i trenutno najtrendi varijanta omiljenih ravnih cipela – mrežaste balerinke.

Mrežaste balerinke vidjeli smo još prošle sezone kao tada gotovo revolucionarnu pojavu na modnoj sceni, a modni stručnjaci predviđali su njihovu vladavinu u stajlinzima ulične mode, što se itekako pokazalo točnim.

  • +3
Anne Hathaway Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

A ovaj trend nije zaobišao ni Anne Hathaway koja je mnoge oduševila svojom modnom transformacijom koja se odigrala u njezinoj garderobi posljednjih nekoliko godina. Baš poput njezinog najpopularnijeg lika Andy Sachs u kultnom chick lit filmu 'Vrag nosi Pradu', koja je promijenila svoj stil pod utjecajem opasne šefice i modne industrije kojom je bila okružena, glumica se posljednjih godina transformirala u pravu modnu eksperticu.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Anne Hathaway nebrojeno puta je oduševila svojim modnim stajlinzima, a zahvaljujući njoj brojni su pomalo neobični trendovi uzeli maha ove godine, uključujući bijele tajice i sandale s drvenim potplatom. Stoga ne čudi što je Anne Hathaway sada 'uhvaćena' u stajlingu koja kombinira ne jedan, već dva najveća trenda ovog ljeta: mrežaste balerinke i pidžama hlače.

Za večernji izlazak u New Yorku glumica je nosila svijetloplavi komplet na pruge. Dvodijelni kostim upotpunila je mrežastim balerinkama u crnoj boji, s potpisom brenda Alaia i Birkin torbom - također u klasičnoj crnoj boji. Ovim modnim odabirom pridružila se nizu poznatih obožavateljica mrežastih balerinki - zvijezde poput Jennifer Lawrence i Zendaye već su velike ljubiteljice ovog stila.

Inače, trend nošenja mrežastih balerinki pokrenuo je brend Alaia, a nedavno je predstavio i još jedan hit model. Naime dizajneri su otišli korak dalje i predstavili crne mrežaste balerinke koje preko rista imaju golem zlatni detalj, a dolaze po paprenoj cijeni od 1090 eura.

No balerinke ovog stila više ne dolaze samo u Alainom dizajnu, već u svim varijantama i bojama te s potpisima raznih brendova. Nose se s i bez remenčića, ukrašene cirkonima i zakovicama ili u raznobojnim živopisnim dizajnima.

Od luksuznih brendova koji su se priključili slijeđenju ovog trenda na samom su vrhu Khaite i Christopher Esder, no lako ćete ih pronaći i po pristupačnim cijenama u nekim od high street trgovina, kao što su H&M, Zara ili Massimo Dutti.

  • +6
Mrežaste balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo