četirI modela

Udobne, trendi, a uz to za svačiji džep: Zaboravite na štikle, ovo su cipele koje obožavaju trendseterice

22.02.2023 u 10:41

Bionic
Reading

I dok će za glamurozna događanja i večernje izlaske redovito odabrati sandale vrtoglavo visokih potpetica, kada je u pitanju udoban, svakodnevni look, postoje četiri brenda cipela koje slavne obožavateljice mode i 'it' djevojke nose gotovo svaki dan, a sve su relativno pristupačne cijenom

Kada je riječ o modnim kombinacijama za svaki dan, tu čak i slavni pokleknu pred udobnim, a istovremeno vrlo chic opcijama. Slavne obožavateljice mode, 'it' djevojke i pokretačice trendova ne odvajaju se od četiri modela cipela koje toliko obožavaju da ih nose gotovo svaki dan. Sve četiri su vrste cipela u kojima možete napraviti 10 tisuća koraka dnevno bez ikakvih problema, pa su razuman izbor za svakoga tko traži savršen par cipela za vikend i slobodne dane. Osim pristupačnom cijenom, ovi modeli cipela mogu nositi sa svime, pa ih je vrlo lako kombinirati sa sadržajem ormara, bez obzira na stil.

Tenisice New Balance

New Balanceove tenisice dugo su se smatrale praktičnim tenisicama, međutim u posljednjih nekoliko godina postale su bitan sastojak 'uniforme' za slobodno vrijeme te prava modna opsesija generacije Z. Zanimljiva i šarolika baza kupaca savršeno je sažeta u kampanji 990 koja je imala slogan 'Nose ih supermodeli u Londonu i očevi u Ohiju'.

Bella Hadid, Hailey Bieber, Kaia Gerber i Katie Holmes redovito se mogu vidjeti u tenisicama New Balance, a u njihovom ormaru krije se niz različitih stilova i boja. Favoriti slavnih uključuju 990v5s, 624s, 720s, 574s...

Birkenstockove sandale

Postojanje sandala Birkenstock na ovom popisu ne iznenađuje - skromne sandale uspješnu su se odmaknule od svoje reputacije 'ružnih' cipela i uzdignute su u sam vrh modnog izbora. Nakon suradnji s Proenzom Schouler i Manolom Blahnikom, Birkenstock se sada smatra jednom od najkul (i najudobnijih) stvari koje možete imati ljeti na nogama. Jednostavno je nemoguće pobijediti tu klasičnu iteraciju, pa crne sandale Arizona s dva remena ostaju glavni komad u casual odjevnim kombinacijama slavnih. Uz njih, značajno raste popularnost klompi Boston, modela koji je posebno drag Kendall Jenner.

Adidas Samba

Samba je jedan od Adidasovih kultnih modela, nastao tijekom 50-ih godina uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. U početku je stvorena kao kopačka kako bi igračima omogućila bolje performanse na zaleđenim površinama, a desetljećima je ostala amblem kulture nogometnih terena. Međutim ovaj model se polako pozicionirao kao favorit ulične odjeće i sada se rasprodaje munjevitom brzinom.

Modna ih industrija sada voli jednako kao i nogometni svijet – londonska dizajnerica Grace Wales Bonner u sklopu suradnje dala je modelu Samba svoj stil, a Belle Hadid, Rihanne i Kaie Gerber redovito se može vidjeti kako ih nose. Ako pak ne možete pronaći par Samba tenisica u svojoj veličini, tu je model Gazelle, koji se može pohvaliti sličnom estetikom s tri legendarne pruge koje će dati sličnu vibru.

Salomonove tenisice

Salomonove 'tatine' tenisice definirale su pokret gorpcore 2021., a Hailey Bieber još uvijek nosi svoj obožavani model. Nedavno je tako pozirala za Instagram noseći vintage sportsku majicu, ležernu kožnu jaknu, jarkocrvene čarape i plavu verziju Salomonovih tenisica XT-4.

Izrađene od mreže otporne na habanje, presvučene TPU folijom, XT-4s imaju otporan potplat Contagrip i vezice za jednostavnost i udobnost nošenja. A Hailey nije sama u svojoj opsesiji: Emily Ratajkowski i Bella Hadid također su obožavateljice Salomonove funkcionalne ponude cipela te su kupile modele XT-6 i XT-4.

  • +11
Popularni i pristupačni brendovi cipela Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije