Konzumacija ribe barem dvaput tjedno premisa je balansirane prehrane, a Veliki petak dan je kada se posti uoči Uskrsa i idealan je da primjerice pripremite bakalar
U sklopu kampanje '2x tjedno', osim što potiče stvaranje nove navike, Ledo predlaže i nov pogled na pripremu tradicionalnih namirnica. Bakalar na bijelo ili bakalar na crveno već su dobro poznati specijaliteti koji se tradicionalno pripremaju za Veliki petak. Ove godine koristeći Ledo svježe smrznuti bakalar pripremite nešto potpuno novo i ukusno što će oduševiti vaše najdraže.
Ledo bakalar će vam olakšati i smanjiti vrijeme pripreme jer je očišćen, filetiran i odmah spreman za pripremu ukusnog jela.
Sastojci za 4 osobe:
80 dag svježe smrznutog bakalara Ledo
30 dag mišancije (mješavina samoniklog bilja)
30 dag svježe smrznute brokule Ledo
30 dag krumpira
20 dag mini rajčica
maslinovo ulje
češnjak
sol
papar
Priprema:
1. Bakalar posoliti i lagano peći na maslinovom ulju.
2. Skuhati krumpir, a mišanciju kratko blanširati.
3. Kuhati brokulu na pari pet minuta.
4. Na maslinovu ulju popržiti listiće rezanog češnjaka, dodati mišanciju, krumpir i brokulu te sve skupa izmiješati i začiniti.
5. Mini rajčicu sotirati na maslinovom ulju dvije-tri minute.
6. Bakalar poslužiti na mišanciji uz par kapi maslinova ulja i šalši od mini rajčice.