Ovaj recept stvoren je da izazove oduševljene. Toliko je dobar da obara s nogu ili pak na koljena. Naime, kaže se da će njegov fantastičan okus navesti da vas – zaprose
Recept za piletinu u toskanskom stilu Lindsay Funston, poznatu kao piletina 'oženi me' prikupio je milijune pregleda nakon što je objavljen na Delish.com 2016., a godinama kasnije pronašao je novi život na TikToku. 'Marry Me Salmon' odnosno 'oženi me' losos je fantastična alternativa tom popularnom jelu. Riblja večera koju možete skuhati za sebe i ljubav svog života bilo koji dan u tjednu. I izazovete senzaciju.
Potrebni sastojci:
- 4 filea lososa, bez kože
- 2 žlice maslinovog ulja, podijeljene
- 2 žličice sušene mješavine talijanskih začina
- ½ žličice soli
- ¼ žličice mljevenog crnog papra
Sastojci za umak:
- 14 g maslaca
- 2 žličice češnjaka, mljevenog
- 360 g brašna
- 360 ml pilećeg temeljca
- 180 ml gustog vrhnja
- 60 g naribanog parmezana
- 60 g sušenih rajčica
- 1 žličica sušene mješavine talijanskih začina
- 1 žličica limunove korice
- svježi bosiljak, za ukras
Priprema:
Svaki file lososa premažite maslinovim uljem četkom za premazivanje. Začinite mješavinom talijanskih začinima, solju i paprom.
Zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
Dodajte filete lososa u tavicu i pecite dok ne porumene i postanu hrskavi, oko 3 minute sa svake strane. Smanjite vatru i pustite da se losos ispeče do sredine. Izvadite filete iz tave i ostavite ih sa strane.
Umak:
U tavici gdje ste pekli losos dodajte maslac. Otopite maslac na srednje jakoj vatri pa pirjajte s češnjakom 30 sekundi dok ne zamiriše. Dodajte ubrašno i miješajte dok se ne zgusne.
Dodajte temeljac, vrhnje i parmezan. Umiješajte ocijeđene sušene rajčice, mješavinu talijanskih začina i koricu limuna. Začinite s još soli i papra ako je potrebno.
Umak kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Vratite filete lososa natrag u tavicu i rasporedite ih po umaku. Pojačajte vatru na srednje nisku i pirjajte još 10 minuta
Po želji ukrasite svježe nasjeckanim listićima bosiljka i dodatnom koricom limuna.
Poslužite toplo uz tjesteninu ili rižu.