moderni fine & dine

Upoznajte bistro Nico's, osvježenje zagrebačke gastro scene

20.01.2022 u 16:15

Bionic
Reading

Zagreb je dobio pravi bistro koji odiše istinskim karakteristikama autohtonog bistroa te kvalitetom naginje modernom fine diningu što ga čini jednim od rijetkih mjesta ovakve vrste u Zagrebu i okolici. Maštoviti interijer u znaku pravog bistro

Kreativnost, ekskluzivnost, kvaliteta i stil savršeno opisuju novi Nico’s bistro. Smješten u modernom zelenom okruženju luksuznog Ban centra, na Europskom trgu, ovaj luksuzni bistro predstavlja pravo putovanje modernim, a ujedno vrlo maštovitim uređenjem s mnoštvom pažljivo odabranih detalja koji zajedno čine neodoljivu atmosferu idealnu za uživanje u bogatoj karti vrhunskih gastro delicija.

Nico's bistro prostire se na dvije etaže, ukupne kvadrature u zatvorenom prostoru od 123,67 m2 i 86,8 m2 terase. Već na samom ulazu oduševit će vas moderno uređen prostor u kojem prevladavaju bijeli, sivkasti i tamni tonovi s bakrenim i žutim detaljima. Prostranim restoranom, koji okružuju velike staklene stijene i pružaju idealnu prirodnu svjetlost, dominira bijeli šank sa zanimljivim reljefnim oblogama i prekrasnim svodom od tamnog stakla.

Tu su i upečatljive baršunaste i kožne stolice u nekoliko boja te police u industrijskom stilu s dekorativnim elementima različitih vrsta koji čine savršeni stilski spoj i odaju dojam prozračnosti. Zanimljive tapete, bakrena rasvjeta i pribor za jelo u istim tonovima zaokružuju gastro čaroliju koja jednostavno poziva na višeosjetilni užitak.

Jedan od najljepših aduta Nico’s bistroa upravo je spoj prekrasnog ambijenta i moderne kuhinje odijeljene samo elegantnim tamnim staklom, pa tako gosti mogu neometano uživati u pogledu na pripremu omiljenih gastro delicija.

NICO'S
  • NICO'S
  • NICO'S
  • NICO'S
  • NICO'S
  • NICO'S
    +4
Nico's bistro Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Za delicije u Nico's bistrou zadužen je ugledni engleski chef James Hanry Hargreaves. Rođen u Leedsu u Engleskoj, svoj put prema uspješnoj kulinarskoj karijeri započeo je već s 13 godina, a nekoliko godina kasnije, sa samo 17 godina postaje chef de partie u Oulton Hall 2 Rosestte restoranu koji je nagrađen s dvije prestižne Michelinove zvjezdice. Prvo iskustvo šefa kuhinje stekao je već s 21 godinom i to u najboljem talijanskom restoranu u Leedsu Zucco. Znanje i iskustvo je gradio i kao šef kuhinje u restoranima u Španjolskoj i Češkoj.

Nico's bistro zaista je unikatno mjesto koje udara nove temelje kada je spoj bistro i fine dining ponude u pitanju te nam pruža novo višeosjetilno putovanje u intimnom ozračju idealnom za ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja.