ECIJA OJDANIĆ:

Usporio mi se metabolizam, sad me deblja i voda

01.04.2017 u 08:12

Bionic
Reading

Ecija Ojdanić, naša istaknuta filmska, kazališna i TV glumica našim je gledateljima dobro poznata i po ulozi Nele u popularnoj seriji 'Larin izbor' te 'Zlatni dvori', 'Zora dubrovačka' ili 'Kud puklo da puklo'. Mama dvoje djece i supruga redatelja Roberta Orhela otkrila nam je kako održava vitku liniju, je li pobornica dijeta i kako se zaljubila u trčanje

Ova turbo zaposlena 42-godišnjakinja ravnateljica i producentica je kazališta Moruzgva, na crvenom tepihu uvijek je pomno skockana, a u intervjuu nam je ispričala ponešto o svojim modnim strastima.  

Kako ste se odlučili baviti trčanjem? Što vas najviše privlači? Koji biste savjet dali onima koji bi se htjeli početi baviti ovom aktivnošću?

Kao sve velike stvari, slučajno. Prije dvije godine prestala sam pušiti i od straha od debljanja, počela sam trčkarati. Bez nekih većih ambicija. Nekako se dogodilo da je u isto vrijeme jedna moja prijateljica upisala školu trčanja i preko nje sam se upoznala s nekim malo sustavnijim pristupu trčanju. Ona mi je nabavila broj za utrku Zagrebački noćni cener. Prvi put sam u životu istrčala 10 kilometara i odmah ispod sat vremena. Cijela atmosfera, adrenalin, a i super rezultat za mene početnicu, i ja sam se zaljubila u trčanje. Od tad trčim tri, četiri puta tjedno, uživam u prirodi i pobjeđujem samu sebe!

 

  • +3
Ecija Ojdanić Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Jeste li kad bili na dijeti? Kakva su vaša iskustva?

Na moju veliku žalost, u pubertetu sam umislila da nisam dovoljno mršava i opterećivala sam tijelo dijetama. Otad mi se jako usporio metabolizam pa me deblja i voda. Ali otkad sam odbacila ideju dijeta, već sam stavila naglasak na zdravu i uravnoteženu prehranu koja se bazira na ribi i povrću, osjećam se izvrsno.

Pazite li strogo na prehranu ili si ipak priuštite kakav slastan zalogaj?

Trudim se da moja obitelj i ja jedemo zdrave namirnice. U kući nemamo bijeli šećer, za ručak pretežito kuham variva. Počela sam proučavati sirovu hranu, sirovi kolači su mi najfiniji, a zdravi su. I moja djeca ih vole. Vikendom i za drugim, obiteljskim okupljanima, feštama i slično, prepuštam se delicijama.

Kakav stil privatno preferirate? Što najčešće nosite?

S godinama sam shvatila da u ormaru gomilam traperice za dnevne varijante i trčanje po relacijama proba/snimanje/kuća/plac te haljine raznih boja i dužina te salonke. A otkad trčim, imam i zavidnu kolekciju opreme za trčanje. U odjeći se prije svega volim osjećati ženstveno.

Jeste li zamijetili neki novi trend kojem nećete moći odoljeti?

Sve pepita stvari koje me mame iz izloga i novu boho kolekciju mog prijatelja Roberta Severa, čiju kolekciju s veseljem očekujem.

Ajmo, ajmo, stafetaaaa!!!! #runaddict #zagrebačkipolumaraton

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on

Kupujete li stihijski ili promišljeno?

Kupujem na mahove, potpuno stihijski i iracionalno. Jedina racionalna stvar jest ta da se štedim za sniženja. Jedna od mojih najljepših haljina je kupljena u second hand dućanu.

Čuvate li odjeću?

Finije stvari i haljine čuvam za svoju kćer.

Za što vam nikad nije teško izdvojiti više novca i u što se po vašem mišljenju isplati investirati?

Kao svaka žena, slaba sam na fine cipele i boho haljine. Isplati se investirati u cipele, kapute, klasične komade koje ćemo nositi više od jedne sezone.

Imate li omiljenu kombinacija za izlazak?

Neka divna haljina u kojoj se osjećam ženstveno i seksi, dobre cipele na petu.

Pratite li trendove?

Iako pratim trendove, ne robujem im.

Čije modne savjete najviše uvažavate?

Uvijek ću rado poslušati savjet svog dragog prijatelja Roberta Severa!

Koje biste modne kombinacije iz prošlosti zaboravili?

Uuuuu, ima ih, ima! Sva sreća da je u to vrijeme internet bio u povojima pa nema previše tragova mojih modnih vrludanja.

Imate li uzor u odijevanju? Tko je po vama najbolje odjevena osoba?

Cijenim stil Nicole Kidman i Cate Blanchett. Osim što su divne glumice, imaju nepogrešiv modni ukus. 

Pratite li trendove? Biste li se nazvali ovisnicom o modi?

Što sam starija, to sam opuštenija i sve manje robujem trendovima! Sad već znam što istaknuti, a što sakriti i kakav dojam želim ostaviti, a za posebne prigode prepustim se savjetima svojih prijatelja dizajnera Aleksandre Dojčinović i Roberta Severa.