Subotnja COVID špica

Uz zanimljive predavače i korisna online predavanja saznajte sve o utjecaju Corone na studente i mlade

08.05.2020 u 20:05

Bionic
Reading

Trenutna situacija u kojoj se nalazimo ne štedi nikoga, a i COVID-19 i potres koji je zadesio Zagreb donijeli su sa sobom mnoge probleme na koje nitko nije mogao biti spreman

U velikom problemu nalaze se između ostaloga i studenti koje brine nekolicina stvari - od održavanja predavanja i ispita, preko studentskih smještaja, sve do studentskih praksi i poslova. Upravo iz tog razloga članovi Hrvatske studentske asocijacije odlučili su organizirati niz besplatnih informativnih predavanja koja odgovaraju na pitanja studenata i njihove probleme.

HSA je jedna od najstarijih studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu koja već 28 godina uspješno organizira i provodi razne konferencije i projekte za razvoj studenata. Budući da trenutna situacija sa sobom donosi brojna pitanja, odlučili su okupiti profesore, studente i stručnjake iz različitih područja koji na njih mogu i odgovoriti.

Projekt je zamišljen kao interaktivna diskusija između govornika i studenata preko jedne od online platformi svaku subotu u drugoj polovici svibnja i lipnju u podne. Govornici će dati uvid u sadašnjost i budućnost svog područja i kako ono točno utječe na mlade, a studenti će dobiti priliku pitati sve što ih zanima.

Temeljni cilj programa jest olakšati mladima povratak u realnost i ulazak na tržište rada te poboljšanje razumijevanja problema s kojima će se suočiti nakon i tijekom COVID-19 krize. Budući da su mladi glavni pokretači bolje budućnosti, ključno je da razumiju kompleksnost trenutne situacije, koji su mogući ishodi, što to za njih znači, koje su njihove mogućnosti, koja je njihova uloga u svemu tome i što oni sami mogu napraviti kako bi što uspješnije prebrodili krizu u kojoj se cijeli svijet trenutno nalazi.

Program svibanjskog izdanja:

16.05. - agencija 404 - problematika koju povlače studentski poslovi i prakse u agencijama

23.05. - Valamar Holiday Hotels & Resorts - očekivanja za sezonu 2020.

30.05. - Studentski centar - problemi studentskih poslova, domova i isplata

Za sudjelovanje koje je besplatno, potrebno je prijaviti se preko linka, a sve ostale informacije bit će objavljene na stranicama HSA i eventu.