Posebnost ukusnog obroka s tjesteninom, koji potječe iz talijanske Puglije, je u tome što se svi sastojci kuhaju zajedno u tavi ravnih stranica pa uživajući u sočnim zalogajima nećete brinuti o puno posuđa koje treba oprati
Za ovo ukusno jelo s tjesteninom, čiji je recept podijelila slavna Martha Stewrt, čak nije prethodno potrebno zakuhati vodu i posluženo može biti već za dvadesetak minuta.
Sastojci
- 340 grama tjestenine linguine
- 340 grama cherry ili grape rajčica, prepolovljene ili ako su veće narezane na četvrtine
- 1 luk, tanko narezan
- 4 češnja češnjaka, tanko narezanog
- pola žličice sušene, grubo zdrobljene crvene paprike
- 2 grančice bosiljka, plus nakidani listovi za ukrašavanje
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, uz dodatak za posluživanje
- krupna sol i svježe mljeveni papar
- 1 litra vode
- svježe nariban sir Parmigiano Reggiano ili sličan (za posluživanje)
Priprema
Tjesteninu, rajčice, luk, češnjak, zdrobljenu crvenu papriku, bosiljak, ulje, 2 žličice soli, četvrt žličice papra i vodu stavite u veliku tavu ravnih stranica. Pustite za zavrije na jakoj vatri. Prokuhajte satojke, uz često miješanje i okretanje tjestenine kuhinjskim kliještima, sve dok tjestenina ne postane al dente i voda gotovo ne ispari, oko 9 minuta.
Posolite i popratite po želji, podijelite u 4 zdjele i ukrasite bosiljkom. Poslužite s maslinovim uljem i parmezanom.
KORISNI SAVJETI