ZA PRSTE POLIZATI

Za ovaj ukusan obrok potrebno je samo dvadesetak minuta, plus vrijeme potrebno za pranje jedne tave

28.09.2021 u 12:54

Bionic
Reading

Posebnost ukusnog obroka s tjesteninom, koji potječe iz talijanske Puglije, je u tome što se svi sastojci kuhaju zajedno u tavi ravnih stranica pa uživajući u sočnim zalogajima nećete brinuti o puno posuđa koje treba oprati

Za ovo ukusno jelo s tjesteninom, čiji je recept podijelila slavna Martha Stewrt, čak nije prethodno potrebno zakuhati vodu i posluženo može biti već za dvadesetak minuta.

Sastojci

  • 340 grama tjestenine linguine
  • 340 grama cherry ili grape rajčica, prepolovljene ili ako su veće narezane na četvrtine
  • 1 luk, tanko narezan
  • 4 češnja češnjaka, tanko narezanog
  • pola žličice sušene, grubo zdrobljene crvene paprike
  • 2 grančice bosiljka, plus nakidani listovi za ukrašavanje
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, uz dodatak za posluživanje
  • krupna sol i svježe mljeveni papar
  • 1 litra vode
  • svježe nariban sir Parmigiano Reggiano ili sličan (za posluživanje)

Priprema

Tjesteninu, rajčice, luk, češnjak, zdrobljenu crvenu papriku, bosiljak, ulje, 2 žličice soli, četvrt žličice papra i vodu stavite u veliku tavu ravnih stranica. Pustite za zavrije na jakoj vatri. Prokuhajte satojke, uz često miješanje i okretanje tjestenine kuhinjskim kliještima, sve dok tjestenina ne postane al dente i voda gotovo ne ispari, oko 9 minuta.

Posolite i popratite po želji, podijelite u 4 zdjele i ukrasite bosiljkom. Poslužite s maslinovim uljem i parmezanom.

KORISNI SAVJETI

Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku

Pogledaj galeriju